LEICESTEROVA BAJKA JE GOTOVA Obranu naslova počeo porazom od drugoligaša bez trenera i igrača

Foto: Guliver Image/Getty Images 

HULL - LEICESTER 2:1 u prvoj utakmici prvog kola sezone 2016/17 Premier League. Aktualni prvak na najgori način je otvorio prvenstvo. Istina, nitko ne očekuje da će obraniti naslov, ali bila je ovo očajna predstava Lisica.

Gostujući kod momčadi koja je jedva ušla u Premier League, kao 4. u Championshipu i nakon play-offa i koja je k tome u ogromnim kadrovskim probemima, a navijači su joj u ratu s upravom, prvaci Engleske izgledali su kao drugoligaši.

To se posebno odnosi na obranu, u kojoj je prošle sezone neprelazni kapetan Wes Morgan plivao i kasnio. Društvo mu je umjesto standardnog stoperskog partnera Roberta Huth, pravio novi igrač Luis Hernandez, ali ničim nije impresionirao. U napadu je nevidljiv bio Jamie Vardy, kojeg je kapetan domaćih Curtis Davies potpuno isključio iz igre. Ahmed Musa, Leicesterovo pojačanje u tom dijelu momčadi, bio je daleko bolji. 

Domaćini su poveli u 45. minuti, kada Robert Snodgrass, koji je od početka utakmice sjajno centrirao pred Leicesterov gol, iz kornera poslao upotrebljivu loptu Curtisu Daviesu, ali njegov udarac efektno brani Kasper Schmeichel. Odbijanac kupi Abel Hernandez, koji se akrobatski baca i loptu šalje preko golmana i u mrežu, ali je putem do nje zakačila Diomandea, kojem se pripisuje gol.

Samo 14 sekundi nakon početka drugog dijela, Leicester je izjedbačio iz penala. Izborio ga je Demarai Gray. Na samom rubu kaznenog prostora ruši ga Tom Huddlestone, ali igrač gostiju pada unutra i sudac Mike Dean pokazuje da je to jedanaesterac iz kojeg sigurno, udarcem po sredini gola, poentira Riyad Mahrez. 
 
Novo vodstvo za Hull dolazi u 57. minuti, nakon velike greške obrane prvaka: Schmeichel loše ispucava, a odmah zatim Ahmed Elmohamady centrira s desne strane, Danny Simpson loše čisti, Morgana nema nigdje, a lopta na rubu kaznenog prostora pada Robertu Snodgrassu, koji iz prve sjajno zakucava u gol. 
 
Ovo je velika pobjeda za Hull, povratnika u englesku elitu, koji je u ogromnim problemima cijelog ljeta: 
 
U momčadi je tek 13 raspoloživih i zdravih igrača, nije došlo nijedno pojačanje, a odmah nakon plasmana u prvu ligu, klub je napustio trener Steve Bruce, pa ekipu privremeno vodi Mike Phelan.
 
Navijači su i na ovoj utakmici, koja bi trebala biti slavljenička zbog povratka u prvu ligu, nastavili prosvjede protiv omraženog predsjednika Assema Allama. 
 
Ali, usprkos svemu navedenom, Tigrovi su uspjeli pobijediti Lisice.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Pročitajte više