LIGE PETICE

Prvi trener Bundeslige: Kovač je uklonjen, nisu se smirili dok ga nisu maknuli

Foto: EPA

MARCO ROSE, trener Borussije Mönchengladbach, dao je intervju za magazin 11Freunde u kojem je, osim o uspjehu svoje momčadi koja je trenutno na vrhu Bundeslige, govorio i o Niki Kovaču.

Točnije, Rose se osvrnuo na okolnosti koje su dovele do toga da Kovač dobije otkaz u Bayernu. Nijemac je stao u obranu hrvatskog stručnjaka. 

"Nemam uopće razumijevanja za takvu metodu smjenjivanja. Postojale su struje koje se nisu smirile dok ga nisu uklonile", poručio je trener Mönchengladbacha pa objasnio:

"To nije slučajno, tamo postoji obrazac, sustav uklanjanja u tim situacijama. Nije mu bilo lako. U jednom segmentu, nekih desetak dana, činilo se da svi rade protiv njega. U takvim okolnostima, nije jednostavno raditi."

Pun je razumijevanja za Kovača

Unatoč tome što je Kovač u zadnjih mjesec dana s Bayernom nanizao loše rezultate, Rose se divi hrvatskom treneru.

"Imao je odličnih godinu i pol, preuzeo je Bayern u teškom trenutku. Odličan je kao trener i osoba. Šokirala me je ta proračunatost, predvidljivost cijelog tog slučaja."

Podsjetimo, Niko Kovač je dobio otkaz nakon teškog 5:1 poraza od Eintrachta, a na klupi Bayerna privremeno ga je zamijenio Hansi Flick, pomoćni trener koji bi trebao tu funkciju obnašati dok Bayern ne pronađe novu dugoročnu opciju.

Pročitajte više