LIGA PRVAKA

PSG - BAYERN 0:1 (3:3) Prvak Europe ispao iz Lige prvaka. PSG s porazom prošao dalje

Foto: EPA

PARIS SAINT GERMAIN je s 1:0 poražen od Bayerna na Parku prinčeva, ali je unatoč tome s ukupnih 3:3 nakon dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka prošao u polufinale. Jedini pogodak na susretu zabio je Eric Maxim Choupo-Moting.

Prvo poluvrijeme počelo je relativno mirno, sa svega nekoliko prilika na otvaranju, od kojih niti jedna nije završila udarcem u okvir gola, a onda se otvorilo.

Nizale se prilike

Od 27. minute susreta do samog kraja gledali smo potpuno ludu utakmicu, momčadi su stalno jurile s jedne na drugu strani i nizale priliku za prilikom.

Prvu priliku imao je PSG. Nakon kontranapada Mbappe je probio desnu stranu obrane Bayerna i ubacio loptu u kazneni prostor, gdje je Neymar bio sam pred Neuerom, ali je njemački golman sjajno obranio njegov pokušaj. 

Sudac oštetio Parižane

U 32. minuti vidjeli smo i jednu spornu situaciju. Mbappe je krenuo u novi kontranapad, imao je priliku izaći 1 na 1 s Neuerom, ali pomoćni sudac je označio zaleđe pa je igra prekinuta. Ipak, snimka je pokazala kako gotovo sigurno nije bila riječ o zaleđu. PSG je vjerojatno ozbiljno oštećen u ovoj akciji. 

Četiri minute kasnije Neymar se sjurio prema kaznenom prostoru Bayerna i s ruba zavrnuo loptu prema golu Neuera, ali ona je odsjela na gredi. U 39. minuti je Brazilac opet došao do lopte u šesnaestercu Bayerna i prijetio, ali ovoga puta pogodio je stativu.

Grafika: Sofascore za IndexSport

Minutu kasnije Bayern je naplatio silne promašaje PSG-a i zabio, a strijelac je bio Choupo-Moting koji se nakon lošeg centaršuta Comana najbolje snašao u kaznenom prostoru i matirao Navasa.

Miran drugi dio

Do kraja prvog dijela ponovno je priliku imao PSG. Pucao je Mbappe, ovoga puta iz teške situacije u kaznenom prostoru, a udarac je otišao malo pored gola. 

Drugo poluvrijeme ponudilo je puno manje uzbuđenja, iako se nastavilo igrati u jednako visokom ritmu. Obje momčadi često su dolazile u posljednju trećinu protivnika, ali nije bilo pogodaka.

Najbolja prilika drugog dijela je ona iz 53. minute susreta. Neymar je uzeo loptu na sredini terena, dovukao je do kaznenog prostora Bayerna i proigrao Mbappea, a onda je Francuz na drugoj strani pronašao Di Mariju. Argentinac je vratio u sredinu da bi Neymar malo zakasnio da pospremi loptu u mrežu. 

Pročitajte više