TRANSFERI

PSG objavio: "Prodajemo Neymara"

Foto: Gulliver / Getty Images

NEYMAR se nije pojavio na početku priprema PSG-a, na što je klub objavio da će zbog toga "poduzeti odgovarajuće korake". Sportski direktor Leonardo, kojeg je Neymar prošlog tjedna u telefonskom razgovoru obavijestio da više ne želi igrati za pariški klub, u intervjuu za Le Parisien objasnio je što to znači.

Je li Vam Neymar jasno izrazio svoju želju?

Pa svima je jasno što on želi. Ali u nogometu jednu stvar kažete danas, a sutra potpuno suprotnu. Zvuči nevjerojatno, ali je tako. 

Jeste li razgovarali s Neymarom?

Da, ali ne želim vam otkriti detalje tog razgovora. Razgovarao sam i s njim i s njegovom svitom. Svima nam je jasno što druga strana želi, situacija je jasna. Ali jedno je ipak najjasnije: Neymar ima još tri godine ugovora s PSG-om. I s obzirom na to da nismo primili nijednu ponudu za njega, nemamo o čemu pričati. 

Zašto on želi otići iz PSG-a?

Situacija da igrač želi otići iz kluba nije ništa neobično u nogometu. Zašto bismo ovo sada prikazivali kao sramotu za PSG? Ili da smo mi krivi zato što Neymar ne želi ostati? Zato što kasni na pripreme?

Koji je službeni stav PSG-a o Neymaru?

Nismo primili nijednu ponudu za njega. Istina, imali smo vrlo površne kontakte s jednim klubom.

Barcelonom?

Da. 

Što su vam rekli predstavnici tog kluba?

Da žele kupiti Neymara. To nam je rekao predsjednik Josep Maria Bartomeu. Ali čini mi se da Barcelona nije u poziciji realizirati taj transfer.

Pod kojim uvjetima će PSG pristati na prodaju?

Samo trebamo razgovarati i pregovarati i to je sve. Molim Vas, bez dodatnih pitanja o Neymaru.

Još samo jedno. Jeste li postavili krajnji rok do kojeg se mora riješiti ovaj slučaj?

To doista jest važno pitanje. Puno toga mijenja činjenica hoće li se on prodati ili ostati. Kako kadrovski tako i financijski. 

Hoće li Neymar napustiti PSG ovog ljeta?

Hoće, ako dobijemo ponudu koja će nas zadovoljiti. Ali do danas je nismo dobili. 

Pročitajte više