ČUDO NA ANFIELDU

Rakitić i Coutinho dobili nulu, svi ostali barem trojku

Foto: Getty Images/Guliver Image

ŠPANJOLSKI mediji potpuno su očekivano nagazili Barcelonine igrače i trenera nakon katastrofalnog poraza od Liverpoola 4:0 u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Barcelona je tim porazom drugu godinu zaredom prosula tri gola prednosti iz prve utakmice, a to joj je bio četvrti poraz u zadnje dvije godine s najmanje tri gola razlike u nokaut-fazi Lige prvaka.

Vodeći španjolski listovi objavili su dramatične naslovnice, ali najdalje je otišao Sport koji je na crnoj podlozi žutim slovima napisao "Najveća lakrdija u povijesti".

Sport je kritizirao Valverdea jer ništa nije naučio iz prošlogodišnjeg ispadanja od Rome, a ocjenama je malo i iznenadio. Potpuno neshvatljivo Ivan Rakitić je uz Coutinha jedini dobio najnižu moguću ocjenu, klasičnu "nulu". Messi i Vidal jedini su dobili koliko-toliko prolaznu "peticu", a ostatak početne jedanaestorice trojku.

Rakitić jest odigrao slabo, ali sigurno ne toliko lošije od, primjerice, Jordija Albe koji je izravno skrivio dva gola ili Sergija Busquetsa kojemu je to bila možda i najlošija utakmica za Barcu u karijeri.

"Dekoncentriran. Rakitić je igrao na lijevoj strani, iako nikome nije jasno zašto. Ostavio je previše prostora u veznoj liniji i rupetine koje je Liverpool znao iskoristiti", stoji u opisu Rakitićeve ocjene.

Pročitajte više