Rakitića je Who Scored protiv Intera ocijenio kao najboljeg igrača utakmice

Foto: EPA-EFE

SJAJNU utakmicu u pobjedi Barcelone protiv Intera 2:0 odigrao je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Rakitić je u trećem kolu Lige prvaka vladao sredinom terena, a upisao je i asistenciju kod drugog pogotka Barcelone. Milimetarski preciznom loptom proigrao je Jordija Albu na drugoj strani, a on je lijepo pogodio za rješenje pitanja pobjednika.

Svjetski poznati portal za nogometnu statistiku Who Scored ocijenio je Rakitića najboljim igračem utakmice. Dao mu je ukupnu ocjenu 8,32. U sinoćnjoj utakmici hrvatski reprezentativac pucao je dva puta na gol, imao je dva ključna dodavanja od kojih je jedno bilo proigravanje za Albu, imao tri uspješna driblinga, a isto toliko puta je osvajao zračne duele. Također je imao 115 dodira s loptom.

Rakitić cijelu sezonu igra na visokoj razini i sada je pomogao Barceloni da izađe iz male krize kada je u četiri utakmice La Lige upisala tri remija. Pobjeda protiv Seville 4:2 i sinoćnja dobra partija protiv Intera im daju za pravo da se mogu nadati dobrom rezultatu ove nedjelje u El Clasicu protiv Reala. Madriđani su prekinuli negativan niz pobjedom protiv Viktorije Plzen od 2:1 u Ligi prvaka, ali igra i dalje nije na dobroj razini.

Ono što Realu ide u korist je da nema najboljeg igrača Barcelone, Lionela Messija, koji će izbivati s travnjaka mjesec dana zbog frakture ruke protiv Seville. Sinoćnju je utakmicu protiv Intera pratio na tribinama u društvu sina Thiaga.

Pročitajte više