Transferi

Rakitićeva prva poruka nakon odlaska iz Barcelone: Sve ima svoj početak i kraj

Foto: Getty Images

SEVILLA i Barcelona su danas potvrdile sklapanje posla kojim se Ivan Rakitić vraća u Andaluziju. Sevilla će na ime odštete katalonskom klubu isplatiti 1,5 milijuna eura, a uz bonuse iznos transfera se može popeti i do devet milijuna eura.

Zbog sklapanja posla sa Sevillom Rakitić je odsutan s reprezentativnog okupljanja za utakmice Lige nacija protiv Portugala i Francuske, ali je za službenu stranicu HNS-a podijelio prve dojmove nakon povratka u klub u kojemu je bio kapetan.

"Barcelona mi priprema oproštaj, posjetit ću momčad i fotografirati se sa svim trofejima koje sam osvojio u proteklom šestogodišnjem razdoblju. Bilo mi je jako lijepo, s Barcelonom sam doživio najveće trenutke u mojoj klupskoj karijeri, ali svaka priča ima svoj početak i kraj. Moja je klupska budućnost u Sevilli, uz koju me također vežu drage uspomene. Očekuju me novi izazovi", kazao je Rakitić uz najavu kako se brzo vraća u reprezentativni dres.

Kako je rekao i sam Rakitić, u srijedu od 11 sati Barcelona mu sprema posebnu ceremoniju povodom odlaska iz kluba upriličenu press-konferencijom za novinare. U tekstu objavljenom na stranicama kluba u kojemu Barcelona potvrđuje odlazak Rakitića upućena je i zahvala za sve učinjeno u posljednjih šest sezona.

"Barcelona izražava zahvalnost Rakitiću za njegovu predanost i želi mu puno sreće i uspjeha u nastavku karijere."

Rakitić je u dresu Barcelone odigrao 310 utakmica i četvrti je stranac s najviše nastupa iza Lionela Messija, Javiera Mascherana i Danija Alvesa.

Podsjetimo, hrvatski reprezentativac je sa Sevillom potpisao ugovor na tri godine. Nakon isteka ugovora Rakitić će imati 36 godina.

Pročitajte više