United predvođen Pogbom pregazio Leicester već u prvom poluvremenu

Foto: Getty Images / Guliver image 

PET MINUTA i tri kornera u prvom poluvremenu bilo je dovoljno Unitedu protiv očajnog aktualnog prvaka, za pobjedu 4:1 u šestom kolu Premier League.

Druga polovica prvog poluvremena Uniteda bila je jedna od najboljih predstava te momčadi još od vremena Alexa Fergusona, pri čemu su briljirali Pogba, Mata i Ibrahimović, a u posljednje vrijeme sporoj i neefikasnoj momčadi koristilo je što nisu igrali Rooney i Fellaini.

Manchesteru je ovo druga pobjeda zaredom nakon tri uzastopna poraza i tako je Mourinhova momčad okončala krizu, dok je Leicesteru ovo već treći prvenstveni poraz. Toliko ih je prošle godine imao ukupno, u 38 utakmica.

United je od samog početka krenuo ambiciozno u susret i prvu priliku vidjeli smo nakon sedam minuta igre. Mata je ubacio, a Ibrahimović je pokušao atraktivno, volejem, no lopta je otišla preko vrata.
 
Nakon desetak minuta ispitivanja snaga i nešto opreznije igre s obje strane, United je poveo u 23. minuti. Blind je izveo korner s lijeve strane, Smalling je bio najviši u skoku i glavom je prevario nemoćnog Zielera. 
 
Samo tri minute kasnije umalo 2:0 za Crvene Vragove. Danas raspoloženi Zlatan krasno je proigrao mlađahnog Rashforda koji iz izgledne situacije tuče jako loše i sjajna je prilika otišla u vjetar.
 
Uragan u crvenom pomeo prvake nakon samo 45 minuta
 
U prvih 45 minuta na terenu je postojala samo jedna momčad, ona domaća, a aktualni prvak kao da je zalutao na današnji meč. Redali su se napadi pred vratima Leicestera, a sjajne su prilike propustili Ibrahimović i Paul Pogba, čiji fantastičan udarac iz daljine krajnjim naporom skida vratar Zieler.
Ipak, prema prikazanom na Old Traffordu, bilo je nerealno očekivati da United neće zabiti još koji gol do poluvremena. To se i dogodilo, a Lisice su se totalno raspale u sljedećih nekoliko minuta.
 

Sjajno su u 37. minuti kombinirali Mata, Pogba i Lingard , do lopte se opet dokopao španjolski veznjak te je preciznim udarcem s 14 metara matirao Zielera. Samo tri minute kasnije 3:0. Krasnu su akciju nakon kornera odigrali igrači u crvenom. Blind je prizemnom loptom pronašao Matu, a ovaj je samo produljio na drugu vratnicu gdje Rashford klizećim startom unosi loptu u mrežu.
 
Napokon je zabio i najskuplji igrač svih vremena
 
I kad se očekivao kraj prvih 45 minuta, napokon se ukazao Pogba. Još jedan korner kojeg je izveo Blind, najskuplji igrač svih vremena u skoku je najviši i to je nevjerojatnih 4:0 za United nakon prvog poluvremena.
 
Golčina Graya potez utakmice
 
U nastavku je igra očekivano pala, a igrači Manchestera stisnuli su kočnicu i nisu više onako jurišali kao u prvom dijelu. Manjak ambicije domaće momčadi iskoristili su gosti, koji su u 59. minuti uspjeli stići do počasnog pogotka preko Graya. Međutim, bio je to predivan gol koji je zaslužio da ga potanko opišemo. Igrač Leicestera je primio loptu na 25 metara od vrata Uniteda, sjajnim se lažnjakom riješio Valencije, a onda je fenomenalnim udarcem matirao De Geu.
 

Do kraja utakmice gledali smo sramežljive pokušaje obje momčadi, čak možemo reći da su Lisice bile nešto opasnije, no rezultat se nije mijenjao.
 

 

 

Početni sastavi:

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte više