Raspisana tjeralica za predsjednikom srbijanskog Nogometnog saveza

SRBIJANSKO Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je tjeralicu za predsjednikom Nogometnog saveza Srbije Zvezdanom Terzićem, zbog osnovane sumnje u zloporabu službenog položaja.

Srbijanski su mediji prenijeli priopćenje tamošnjeg MUP-a u kojemu stoji da je za sada utvrđeno kako je Terzić u svojstvu direktora OFK Beograda protupravno prisvojio 1,1 milijun njemačkih maraka od jednog transfera u inozemstvo.

"Nisam iznenađen ovim što se događa, jer se protiv mene vodi hajka već dva mjeseca. Tjednima se stvarala atmosfera linča, pripremao se ambijent u kome se prvo privodi, a tek onda skupljaju dokazi", izjavio je za DSL "Sport" Terzić, dodavši kako je transfer Vanje Grubača u njemački Hamburg, za kojega se smatra da je u njemu bilo malverzacija, bio čist. Terzić je na pitanje hoće li doći u Beograd, s obzirom da je za njime raspisana tjeralica, odgovorio: "Nisam dobio poziv, kada ga dobijem, razmislit ću". Dodao je i kako će angažirati čitav tim odvjetnika vezano za slučaj.

Dopredsjednik srpskog nogometnog Saveza Tomislav Karadić za Tanjug je izjavio kako je vijest o tjeralici za Terzića još uvijek neslužbena te kako će se tijekom sutrašnjeg dana i službeno očitovati. Večeras će, kako je rekao, održati konzultacije s dopredsjednicima Saveza.

Direktor OFK Beograda Vladimir Bulatović stao je u obranu Terzića, kazavši kako "vjeruje da će se sve brzo razjasniti" te kako "kao bivši Terzićev suradnik vjeruje da je on nedužan i da će to i dokazati".

K.C.
Foto: AFP

Pročitajte više