OSTAJE LI ČERVAR? "Doći će novi ljudi, priča ide dalje..."

Foto: Igor Kralj/Pixsell

HRVATSKA rukometna reprezentacija porazom od Francuske ispala je s Europskog prvenstva. Moćni, razigrani Francuzi slavili su 30:27 i ušli u polufinale sa svih sedam pobjeda.

Hrvatska je pokušavala, ali je od prve minute razlika u kvaliteti bila prevelika, iako se našim rukometašima nije moglo prigovoriti na želji. No Francuzi su prejaki. Ne samo za Hrvatsku, nego vjerojatno i za sve momčadi na ovom turniru. U polufinalu će igrati sa Španjolskom koja je u Varaždinu pobijedila Njemačku 31:27.

"Čestitam Francuskoj na fer i korektnoj igri. Ušli smo u utakmicu preemotivno, pogreške koje smo napravili na početku presudile su utakmicu. Jedina utakmica na kojoj smo zakazali bila je ona protiv Švedske i zbog nje nismo ušli u polufinale", rekao je Lino Červar nakon ispadanja s EP-a

Dio krivnje preuzeo je i na sebe.

"Mislim da nisam uspio dati igračima malo više mirnoće. Gubili smo lopte i to nas je koštalo, ali kad se izgubi, dio krivnje snosi i trener. To je normalno. Moram pohvaliti igrače jer su u drugom dijelu skupili snagu da se vrate utakmicu. Došli smo na taj gol zaostatka, primili dva laka gola i to je bio kraj. Teško je igrati bez Duvnjaka", dodao je Lino.

Kakav je njegov status nakon ovog EP-a?

"Imam ugovor i za sljedeći ciklus, ali to je manje važno kao i to hoće li doći netko drugi. Treba dati podršku našim igračima i ovoj reprezentaciji, ta priča ne smije stati. Vjerujem da ćemo u Hrvatskoj naći nove ljude i da će rezultat i dalje biti tu", odgovorio je Červar.

Novinari su pitali francuskog izbornika Didiera Dinarta je li Hrvatska momčad za medalju.

"To je dobra ekipa koja se još gradi", odgovorio je.

Pročitajte više