TRANSFERI

Real opet lovi veliko pojačanje koje mu je 2015. izmaklo zbog telefaksa

Foto: EPA

REAL MADRID ima katastrofalnu sezonu. Ispali su iz Lige prvaka, Kupa kralja, a u domaćem prvenstvu Barcelona im bježi za nedostižnih devet bodova.

Zbog toga na klupu su vratili Zinedinea Zidanea, čovjeka koji je Kraljevski klub odveo do tri uzastopne titule prvaka Europe i osvojio sve što se osvojiti može.

Legendarni Francuz dobio je novo povjerenje Realove uprave i ovoga ljeta vodit će veliki remont momčadi. Prvo pojačanje već je potvrđeno, a to je transfer mladog braniča iz Porta, Edera Militaa.

No to je samo početak. Zizou tu ne planira stati. Kako piše britanski tabloid Mirror, Francuz želi i novog vratara.

Na meti je čuvar mreže Manchester Uniteda, David De Gea.

Španjolski vratar svakog ljeta povezuje se s prelaskom u Real Madrid

Gotovo da i nema ljeta u kojem se De Gea ne povezuje s transferom u Real Madrid. Prije nekoliko godina Španjolac je bio nadomak povratka u Madrid, ali ne u dres Atletica iz kojeg je došao u Englesku, već u Realov.

Bio je posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka 2015. na pragu Santiago Bernabeua, ali je na kraju, kako su tada s Old Trafforda tvrdili, transfer propao zbog kvara telefaksa.
Naime, ugovor je trebao biti sklopljen do ponoći, a faks je zbog navedenih problema poslan 15 minuta kasnije pa je posao propao.

Zidane nije zadovoljan partijama Thibauta Courtoisa, što je dokazao i u prvoj utakmici drugog mandata na klupi Reala kada je od prve minute između vratnica stajao Keylor Navas.

"Bit će promjena ovo ljeto, ali zasad vam ne mogu više reći. Imam ekipu od 23-25 igrača i nadam se da neću poslije svake utakmice govoriti tko će ostati, a tko odlazi. Tijekom ljeta ćemo analizirati situaciju i donijeti odluke", rekao je Zidane kada se vratio u Real.

Crveni vragovi nedavno su aktivirali klauzulu u De Geinom ugovor prema kojoj vratar ostaje na Old Traffordu do 2020. godine. Uprava pregovara sa španjolskom jedinicom o ugovoru vrijednom oko 350 tisuća funti tjedno što bi ga učinilo jednim od plaćenijih igrača u svlačionici, ali zov Reala teško je odbiti.

 

Pročitajte više