REAL - BARCELONA 2:0

Real se vratio na vrh, a ima puno lakši raspored od Barce

Foto: EPA-EFE

REAL je sinoć u derbiju 26. kola La Lige pobijedio Barcelonu 2:0 i vratio se na vrh La Lige.

Zidaneova momčad odigrala je čvrstu i borbenu utakmicu, a slavila je golovima Viniciusa Juniora u 91. te Mariana Diaza u 92. minuti susreta. Barca je do vodećeg gola Reala imala dvije dobre prilike koje je Courtois skinuo, a i Ter Stegen je dvaput odlično reagirao i obranio nekoliko velikih šansi domaćina.

Rezultati by SofaScore

Tako je Real opet vodeća momčad La Lige nakon što je u samo tjedan dana prepustio Barceloni vrh. Prvo je remizirao kod kuće protiv slabašne Celte, a onda u prošlom kolu iznenađujuće izgubio u gostima kod Levantea. U međuvremenu je izgubio prvu utakmicu od Cityja u Madridu 2:1, ali se digao i velikom pobjedom protiv Barcelone možda okrenuo sezonu u pravom smjeru.

Daleko je kraj prvenstva i bod prednosti ne znači baš ništa, no pogledamo li raspored Reala i Barcelone u preostalih 12 kola jasno je da je Real u puno boljoj situaciji od Barcelone. Zidaneova momčad je odradila praktički sve "na papiru" teške utakmice i do kraja sezone igrat će uglavnom s momčadima protiv kojih će biti izraziti favorit.

Real je odradio obje utakmice protiv Seville i Atletica,  a jedino izrazito teško gostovanje do kraja prvenstva bit će mu ono u San Sebastianu protiv Real Sociedada 5. travnja. Kolo prije Real će biti domaćin Valenciji, a nešto kasnije ugostit će i Getafe čime će zaključiti dvoboje s momčadima koje su trenutačno u prvih sedam na tablici. Zadnja četiri kola Real će igrati protiv Alavesa, Granade, Villarreala i Leganesa.

S druge strane, Barcelona ima teži raspored. Već u sljedećem kolu u goste joj dolazi neugodni Real Sociedad, a do kraja sezone morat će ne teško gostovanje kod Seville, a u goste će joj 26. travnja doći Atletico Madrid. Osim toga, Barcelona će vjerojatno duže "živjeti" u Ligi prvaka od Reala. Madriđani će u gostima morati nadoknaditi poraz od Cityja 2:1, dok je Barcelona ipak favorit za prolazak nakon 1:1 u Napulju.

S igračkim kadrom desetkovanim ozljedama i paralelnim igranjem u prvenstvu i Ligi prvaka Barcelona bi mogla imati dosta problema s obranom naslova. Puno je još utakmica i bodova u igri, ali Real je pobjedom u Clasicu napravio vrlo važan korak prema titulu koju čeka od 2017. godine.

Realov raspored do kraja sezone:

Betis - Real (8. ožujka)

Real - Eibar (13. ožujka)

Manchester City - Real (Liga prvaka, 17. ožujka)

Real - Valencia (22. ožujka)

Real Sociedad - Real (5. travnja)

Real - Mallorca (12. travnja)

Espanyol - Real (22. travnja)

Real - Getafe (26. travnja)

Athletic - Real (3. svibnja)

Real - Alaves (10. svibnja)

Granada - Real (13. svibnja)

Real - Villarreal (17. svibnja)

Leganes - Real (24. svibnja)

Barcin raspored do kraja sezone:

Barcelona - Real Sociedad (7. ožujka)

Mallorca - Barcelona (14. ožujka)

Barcelona - Napoli (Liga prvaka, 18. ožujka)

Barcelona - Leganes (22. ožujka)

Sevilla - Barcelona (5. travnja)

Barcelona - Athletic (12. travnja)

Celta - Barcelona (22. travnja)

Barcelona - Atletico (26. travnja)

Villarreal - Barcelona (3. svibnja)

Barcelona - Espanyol (10. svibnja)

Valladolid - Barcelona (13. svibnja)

Barcelona - Osasuna (17. svibnja)

Alaves - Barcelona (24. svibnja)

Pročitajte više