LIGE PETICE

Realova najpoznatija peta klanja se Benzemi: "Ovo je magija. Brutalno"

Foto: Gulliver / Getty Images

KARIM BENZEMA sjajnim dodavanjem petom kroz noge suparnika za pobjednički gol Reala kod Espanyola (1:0) u 32. kolu La Lige gurnuo je svoju momčad prema naslovu i tako višestruko oduševio navijače. Tim povodom oglasio se autor najpoznatijih dodavanja petom u povijesti Reala.

> Pogledajte Benzemino remek-djelo: Petom kroz noge vodi Real prema naslovu

Jose Maria Gutierrez Hernandez, poznatiji kao Guti, velikan je Reala koji je u najvećem klubu proveo 24 godine, odigrao preko 500 utakmica, osvojio pet španjolskih i tri europska naslova. Navijači ga ipak najviše pamte po dvije nezaboravne, spektakularne asistencije petom. Prvu je izveo u sezoni 2005/06 za gol Zinedinea Zidanea protiv Seville, kada je današnjem treneru Reala dodao petom preko 20 metara udaljen od gola.

Gutijeve nezaboravne asistencije petom za Zidanea i Benzemu

Drugim je oduševio u sezoni 2009/10 protiv Deportiva. Tada je izbio sam pred suparničkog golmana i kada su svi očekivali da lagano poentira, on petom šalje loptu za natrčalog Benzemu koji zabija. Naravno, ovo je ostao jedan od onih golova kada se dodavanje koje je prethodilo poentiranju pamti i prepričava neusporedivo više od zgoditka. 

Guti se deset godina kasnije gledajući Benzeminu petu za sva vremena, naravno sjetio kako je upravo njega poslužio tako i odmah nakon divne asistencije uz fotografiju njegove pete za Francuza napisao na Twitteru: "Benzema, prijatelju, ovo je magija. Brutalno."

Pročitajte više