TRANSFERI

Rebić zbog Dalića napušta Milan. Nijemci tvrde da znaju kamo ide

Foto: Getty Images

ANTE REBIĆ ovoga je ljeta iz Eintracht Frankfurta stigao u Milan kao najavljeno veliko pojačanje u napadu nakon što talijanski velikan nije uspio dogovoriti dolazak Angela Corree iz Atletico Madrida.

Rebić je za Milan bio jedna vrsta utješne nagrade, a doveden je na dvogodišnju posudbu s pravom otkupa za 25 milijuna eura, otprilike dvostruko manje od onoga što bi Milan platio Correu.

Hrvatski napadač nije nastupao ni pod Marcom Giampaolom pod kojim je doveden, a ne nastupa ni sada pod Stefanom Piolijem koji je preuzeo klub. Dobio je nešto minuta, ali ne dovoljno da bi se nametnuo.

Dalić ga poziva da mijenja klub

Hrvatski reprezentativac ove je sezone odigrao samo 189 minuta, dakle samo 18% mogućih minuta za Milan. Calciomercato ranije je pisao da je zbog toga reagirao i Zlatko Dalić koji je Rebiću preporučio da promijeni klub kako bi došao u sredinu gdje će više igrati.

"Rebić je ove sezone već nastupao za dva europska kluba, Eintracht i Milan pa sada nema puno opcija za promjenu kluba, morao bi otići s kontinenta. U tom slučaju, kao opcije se nameću američki MLS i Kina", pisao je tada Calciomercato u svom tekstu pa dodaje: 

"Nijedna opcija nije nešto što bi zadovoljilo Rebića, ali ni Dalića, pa se hrvatski napadač nada prilici u Milanu kao jedinoj preko koje može spasiti karijeru."

Povratak kući

Kako vrijeme odmiče, a Rebić u Milanu ne dobiva ništa ozbiljniju minutažu, počelo se naveliko govoriti o tome da će otići već u siječnju. Ono što se promijenilo je moguća destinacija.

Iako se vjerovalo da može samo otići s kontinenta, Rebić bi ipak mogao ostati u Europi i vratiti se u dobro poznatu sredinu, piše nekoliko njemačkih medija, a informaciju donosi i Vito Angele, novinar talijanskog Sempre Milana.

Naime, Eintracht ga još uvijek u dogovoru s Milanom ima pravo vratiti, a navodno ni hrvatski reprezentativac ne bi imao ništa protiv povratka u klub u kojem je igrao najbolje utakmice u svojoj karijeri.

Pročitajte više