Reja: Pokazali smo da smo na pravom putu i da se vraćamo u vrh

HAJDUK je svladao Varteks sa 3:0 i upisao drugu pobjedu u prvenstvu. Ali za razliku od pobjede nad Lokomotivom koja je ostvarena lošom igrom, varaždinski uspjeh ponudio je razlog za optimizam kod navijača Bijelih.

"Odigrali smo onako kao što sam i želio, bili smo inteligentni. Dugo smo radili na podizanju naše igre, a ovo što smo odigrali u Varaždinu pokazuje da smo na pravom putu. Dobro smo snimili igru Varteksa i iskoristili njihove slabosti", rekao je trener Hajduka Edoardo Reja.

"Dugo smo čekali ovu pobjedu, ona je prvi korak prema povratku u vrh hrvatskog nogometa. Još je dosta posla pred nama, ali ovo je ohrabrujuće", misli Reja.

Trener Hajduka najzadovoljniji je bio partijama Anasa Sharbinija i Florina Cernata koji je ubrao plodove napornog rada proteklih tjedana.

"Bili smo strpljivi jer smo znali da će se otvoriti prilika da kaznim Varteks. Učinili smo to na najbolji način i zasluženo uzeli tri boda", zaključio je Reja.

Besek: Griješili smo u osnovnim stvarima

Trener Varteksa Dražen Besek je dakako bio nezadovoljan igrom svoje momčadi.

"Griješili smo u osnovnim stvarima, a svi naši pokušaji da izjednačimo otvarali su Hajduku samo još više prostora za igru", misli Besek.

Šerić: Pod Rejom ćemo rasti iz utakmice u utakmicu

Hajdukov lijevi bočni Anthony Šerić za dobru igru njega i momčadi istakao je zasluge suigrača i trenera.

"Imali smo utakmicu pod kontrolom. Potrebno nam je mnogo rada ali ćemo pod trenerom Rejom rasti iz utakmice u utakmicu. Za moj gol pola zasluga pripada Cernatu, a ja sam zadržao poziciju. Sada trebamo zaredati pobjedama nakon katastrofalnog starta".

Vejić: Sad treba svladati Zagreb


Kapetan Hrvoje Vejić istakao je da je bitnije od pobjede to što je Hajduk konačno djelovao kao momčad.

"Imali smo glavu i rep. Kad se kompletiramo bit ćemo još bolji. Ovu pobjedu je potrebno potvrditi domaćom pobjedom nad Zagrebom. Nakon početka prvenstva kao iz noćne more, sada se trebamo izvući iz krize."

Prahić: Sve golove smo sebi zabili

Igor Prahić je zanimljivo secirao uzroke poraza.

"Točno je da ništa nismo napravili u napadu, ali sve golove smo samo sebi zabili: prvi nismo smjeli primiti, drugi je bio naša momčadska pogreška, a treći individualna."

Pročitajte više