Rekordni transfer: Inter kupio prvaka Europe za 45 milijuna eura

Foto: Hina, Inter FC

PORTUGALSKI veznjak Joao Mario, sada bivši član Sportinga iz Lisabona, karijeru će nastaviti u milanskom Interu koji je ovim transferom nadmašio sve u povijesti kluba osim jednog.

Vrijednost transfera je 45 (40 + 5 bonusa) milijuna eura, a Inter je platio više samo za Christiana Vierija 1999. godine, kada je postavio svjetski rekord plativši Laziju oko 49 milijuna eura. Najveći je to izlazni transfer u povijesti Sportinga.

23-godišnji Joao Mario je prošao omladinski pogon Sportinga, a 2012. postao je prvotimac lisabonskog kluba. Odlično se snalazi na više pozicija u veznom redu i na desnom krilu, a lani je za Sporting u 45 nastupa upisao 7 golova i 12 asistencija.

S Portugalom je izbacio Hrvatsku s Eura, a sada gura Brozovića iz Intera

Ovog ljeta bio je jedan od ključnih igrača portugalske reprezentacije koja je osvojila naslov europskih prvaka u Francuskoj. Za Portugal ima 18 nastupa, a nastupao je i za sve mlade portugalske selekcije.

Prema pisanju engleskih medija, Inter bi sada mogao prodati Marcela Brozovića, koji pokriva iste pozicije kao i Portugalac, kako bi pokrio dio troškova. Brozovićev zastupnik Miroslav Bičanić potvrdio je da se za hrvatskog reprezentativca ozbiljno zanima Arsenal.
 

 

Pročitajte više