Rendulić nakon drame: Kad ovako prođete, onda ni osvajanje trofeja nije nemoguće

Foto: Screenshot

NOGOMETAŠI Gorice kao prvi su se plasirali u polufinale Hrvatskog kupa. Na domaćem terenu, nakon jedanaesteraca, Gorica je sa 6:4 (2:2, 2:2) svladala Istru 1961 koja je prošle sezone igrala finale.

Do 96. minute pulska momčad je imala polufinale u svojim rukama. Uz dva gola Belje vodila je 2:1, ali u posljednjim sekundama nadoknade majstorski je zabio Kristijan Lovrić, dok je kod izvođenja jedanaesteraca junak bio domaći vratar Dominik Kotarski koji je zaustavio dva udarca.

''Bio sam toliko miran i uvjeren da ćemo proći. Moram čestitati igračima na lavovskoj borbi i bila bi prava sportska nesreća da nismo prošli. To što smo mi večeras promašili graniči s onim vjerovali ili ne. Trebali smo puno ranije završiti ovaj susret. Najgore od svega je da smo se previše iscrpili, i mentalno i fizički, a u subotu nas čeka teška utakmica s Osijekom. Ova tri dana ćemo potrošiti na regeneraciju'', nakon utakmice je rekao trener Gorice Krunuslav Rendulić pa dodao:

''Kad su se izvodili penali, bio sam sto posto siguran da prolazimo jer bi bilo nemoguće da smo ispali nakon svega što smo danas promašili. Bila bi to prava sportska nepravda tako da sam bio miran. Sretni smo i trebamo se samo odmoriti, a kad ovako prođete u polufinale, onda je i osvajanje Kupa moguće. Ne želim izdvojiti niti jednog igrača, oni su za mene pravi heroji.''

Pročitajte više