Zbog NBA-a Srbiji rekao NE najbolji igrač

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAKON što su Aci Petroviću otkazali Mario Hezonja, Ante Žižić i Ivica Zubac, hrvatska košarkaška javnost digla se na noge. Posljednjih dana svatko misli da je kompetentan za nešto kazati na tu temu, dati svoj sud, a nemali je broj onih koji idu toliko daleko da ova tri mladića, koja su odlučila ostati u Americi kako bi se što bolje pripremila za nadolazeću NBA sezonu, bez problema proglase izdajnicima.
 
No, nije Hrvatska izuzetak kad su otkazi bitnih reprezentativaca u pitanju. Ono što se danima očekivalo, sinoć je dobilo i potvrdu. Sjajni centar Denvera i jedan od hit igrača prošle NBA sezone, Nikola Jokić, konačno je prelomio i rekao NE izborniku Đorđeviću.
 

Srpski mediji prenose da se Jokić čuo s Đorđevićem i rekao mu kako ovo ljeto na njega ne računa.
Neizvjesnost oko nastupa Jokića na Eurobasketu praktički je trajala od trenutka kad je on završio sezonu u Denveru. Čelnici Nuggetsa nikada nisu izričito zabranili mladom Srbinu nastup na Eurobasketu, no ''dobronamjerno'' su mu savjetovali kako bi bilo dobro da se ovo ljeto posveti sebi i da individualnim radom dočeka još spremniji početak nove sezone.
 
Srbija, koja je prošlo ljeto u Riju igrala u finalu protiv Amerikanaca, otkazom Jokića bit će znatno oslabljena. Puni samopouzdanja nakon odličnih igara u Brazilu najavljivali su pohod na zlato, no bez najboljeg igrača ta će misija biti gotovo pa nemoguća, posebice kad znamo da neke ozbiljne reprezentacije poput Španjolske dolaze u najjačim sastavima sa svim NBA zvijezdama.
 

Pročitajte više