Richard "Shox" Papillon je zvijezda posljednjeg dokumentarca o esportu

Foto: StarLadder

CS:GO esport nedavno je postao bogatiji za jedan dokumentarni film. Journey of a Legend (L'Histoire d'une Légende) priča je o osam godina dugoj karijeri jednog od najboljih Counter-Strike igrača svih vremena, Richarda "Shoxa" Papillona.

VaKarM, francuski CS:GO portal, napravio je gotovo sat vremena dugi dokumentarni film u kojem Shox i njemu bliski ljudi govore o njegovoj karijeri koja je i danas jedna od najimpresivnijih u čitavom esportu. Od samih početaka u Counter-Strike: Sourceu u kojem su ga smatrali najboljim igračem svih vremena, do kontroverznog četvrtfinala na DreamHack Winteru protiv Fnatica 2014. sve do trijumfa na DreamHack Mastersa u Malmöu ranije ove godine, kao vođa G2 Esportsa, jedne od najboljih ekipa današnjice. 
 
Film je više rađen za CS:GO fanove koji žele malo detaljniji uvid u vrlo zanimljivu karijeru jednog od najpoznatijih igrača današnjice. Zato bi se svi oni koji tek ulaze u esport mogli naći u situaciji da češće na internetu pretražuju termine i turnire, nego gledaju dokumentarac. No ono na što svakako treba obratiti pažnju je to da se Shox u svojih 25 godina života natjecao u dvije igre i promijenio više od 20 timova s kojima je osvajao više od 20 titula, a u karijeri je od nagradnih fondova zaradio skoro 400 tisuća dolara. Visoka je to cijena da bi bio jedan od najboljih igrača današnjice.
 
Shoxov talent nitko nije mogao osporiti. Pištolj, puška, snajper i nevjerojatan osjećaj za igru i nadmudrivanje protivnika pratili su ga od samih početaka, iako je naporan rad ponekad znao izostati. Danas više možda nije jednako atraktivan igrač kao prije jer je u G2 Esportsu preuzeo ulogu vođe u timu. Njegovi individualni rezultati nešto su lošiji, a on i tim konstantno su na udaru kritika, iako su već neko vrijeme jedna od pet najboljih CS:GO ekipa na svijetu. Bez obzira na rezultate, vjerojatno samo supertim FaZe Clana ima više sirovog talenta i preciznosti u ekipi od Shoxovog G2 Esportsa, ekipe za koju mnogi smatraju da bi mogla obilježiti novu eru CS:GO esporta.
 

Pročitajte više