Rijeka pobijedila Split i pobjegla Osijeku tri boda

Foto: NK Rijeka

U ZADNJEM dvoboju 10. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke pobijedili RNK Splita s 2-0 (2-0) i povećali svoje vodstvo na ljestvici.


> Kakav kiks golmana Mikulića: Istra izjednačila u 90. minuti

Riječani su pobjedu osigurali u prvom dijelu kada su postigli oba gola i propustili još nekoliko izglednih prilika. U 30. minuti Alexandre Gorgon je skrenuo u mrežu šut Bradarića iz daljine, a u 45. minuti Franko Andrijašević je nakon odbijene lopte povećao na konačnih 2-0. U drugom dijelu se igrala "uspavanka" jer se Rijeka zadovoljila postignutim, a Splićani su beli praktički bezopasni.

Rijeka vodi s 26 bodova, Osijek je drugi s 23, a Dinamo treći s 22 boda, dok je Split na devetoj poziciji s četiri osvojena boda.

Pred 4000 gledatelja na stadionu Rujevica sudio je Batinić iz Osijeka.

Strijelci: 1-0 Gorgon (30), 2-0 Andrijašević (45)


Tijek utakmice:

90. minuta: Kraj.

82. I strijelac drugog gola napustio je teren, Andrijaševića je zamijenio Čanadžija.

77. Alexander Gorgon dobio je pljesak za prvi gol i potom izašao iz igre, a ušao je Matic Črnic.

76. Mišić je oprobao udarac, ali lopta je prohujala kraj gola.

75' Igrači Rijeke kontroliraju utakmicu na terenu, a Armada situaciju na tribini. Vodeći klub HNL-a mirno privodi utakmicu kraju uz pjesmu svojih navijača.


67' Ristovski je lijepo pogodio s 18 metara za 3:0, ali sudac je poništio gol zbog ranijeg prekršaja Eleza.

52' Mišić je zamijenio Dinu Špehara.

46. Počelo je drugo poluvrijeme. Fuštar je napustio igru, a ušao je Mikulić.

45. minuta: Kraj prvog dijela.

 

45. minuta GOOOOOOOOL Rijeke, 2:0, strijelac Franko Andrijašević. Gavranović je uposlio Ristovskog koji je opalio, njegov udarac obranio je golman gostiju, ali Franko Andrijašević prvi je natrčao na odbijenu loptu i povisio prednost domaćina.

30. minuta: GOOOOOOOOL Rijeke, 1:0, strijelac Alexander Gorgon. Filip Bradarić opalio je s 20 metara, a lopta je putem zakačila Gorgona, promijenila smjer i zakoprcala se iza Duke.

1. minuta: Počeo je susret na Kantridi.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Uoči utakmice:

 

 

 Hrvatski viceprvak Split dočekuje s vrha ljestvice te uz sedam slavlja i dva neriješena rezultata, kao i 23 prvenstvena boda, a ovoga tjedna u 1/16 finala Hrvatskog nogometnog kupa Rijeka je bila bolja od Croatije Đakovo 3:0.

"Izuzetno važna utakmica je pred nama. Nakon pobjede protiv Dinama i prolaska u Kupu normalno je da smo zbog pozicije na ljestvici pod lupom. Svi nas sad žele uloviti. Na nama je da pozitivnom utakmicom i rezultatom nastavimo gdje smo stali protiv Dinama. Split je na terenu puno konkretniji nego što to pokazuje bodovni saldo. Ima trenera koji ima red i disciplinu što se vidi. Moramo imati naglašenu želju da dođemo do našeg cilja, a to su bodovi", kazao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Crveni u Rijeku stižu kao pretposljednji s četiri remija i pet poraza te četiri boda. Do osmine finala Kupa Splićani su stigli pobjedom 2:1 nad Pleternicom, a ovoga su tjedna svoje redove popunili 25-godišnjim napadačem Sandrom Ugrinom. U prvom su, pak, kolu hrvatskog nogometnog prvenstva poraženi na domaćem terenu od Rijeke 0:3.

"Rijeka je u ovoj utakmici apsolutni favorit, svi od nje očekuju pobjedu, radi se o stabilnom i kvalitetnom klubu s odličnim igračkim kadrom i sjajnim trenerom. Matjaž Kek zna što hoće, ima svoj stil kojeg stalno nadograđuje. Malo koja momčad može postići ovo što su oni postigli nakon što su izgubili pet ili šest ključnih igrača. Rijeka svaki prijelazni rok radi dodatni plus i evo ove sezone je prva na tablici. No, to ne znači da mi nećemo dati svoj maksimum i da ćemo se predati unaprijed. Igrat ćemo najbolje što možemo. Što će to donijeti? Nisam čarobnjak pa ne mogu ništa predviđati. Protiv Rijeke nema puno opcija, moramo se skupiti, moramo se braniti i poštivati taktičku disciplinu. To je jedini recept", prokomentirao je trener Splita Vjekoslav Lokica koji u susretu neće moći računati na Kristijana Jakića i Elisa Bakaja zbog kartona.

Pročitajte više