RIJEKA U EUROPA LIGI

Rijeka Gent dočekuje bez najboljeg igrača i s jednim zdravim bekom

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

ZORAN KVRŽIĆ neće nastupiti u uzvratnoj utakmici play-offa Europa lige protiv belgijskog Genta.

Kapetan Rijeke ozlijedio je mišić u 65. minuti prve utakmice. Krenuo je u sprint, ali se u trku uhvatio za ložu i zalegnuo na travu s bolnom grimasom na licu.

Konačnu liječničku dijagnozu još vrijedi sačekati, ali i laiku je jasno da Kvržić u četvrtak navečer neće istrčati na travnjak Rujevice.

Kvržićev izostanak znatno umanjuje Rijekine šanse

Time su Rijekine šanse u uzvratu znatno smanjene, pogotovo jer je Kvržić najbolji igrač Bišćanove momčadi. (Pre)velik broj riječkih akcija ide upravo preko njegove desne strane i nezamjenjiv je kotačić u konstrukciji napadačke igre, ali i važna figura na terenu samom svojom prisutnošću.

Ove sezone u osam utakmica namjestio je četiri pogotka. Samo protiv Aberdeena u Škotskoj upisao je dvije asistencije, a bio je i začetnik akcije kod gola Gentu prošli četvrtak. Njegovim izlaskom na nosilima protiv Genta osjetno je pala i riječka momčad. Dojam je bio da je sve te mladiće u bijelim dresovima psihološki pogodila ozljeda utjecajnog i iskusnog suigrača.

Bišćan primoran improvizirati

Igor Bišćan tako je ostao na samo jednom beku. Momčilo Raspopović jedini je zdrav i spreman od riječkih bekova. U Belgiji je svoj posao na sebi neprirodnoj strani odradio sasvim korektno.

Što će biti s Ivanom Tomečakom, još treba vidjeti, Petar Mamić nije ni prijavljen za Europu i još se vraća od ozljede, a u tu društvo vrijedi dodati i mladog Hrvoja Smolčića, koji je dosad sve utakmice odigrao na bekovskoj poziciji iako je po prirodi stoper.

Pročitajte više