Rijeka penalom u 94. izbjegla poraz od slovenskog Aluminija

Foto: NK Rijeka/Screenshot

DO POČETKA nove sezone Prve HNL ostalo je tek desetak dana, a hrvatski klubovi odrađuju posljednje pripremne utakmice. Dinamo je u srijedu svladao danski Kopenhagen, no ostali prvoligaši nisu uspjeli slaviti.

Dinamov najveći konkurent Rijeka spasila se poraza od slovenskog Aluminija tek u posljednjim sekundama sudačke nadoknade golom za 2:2. Ajayi je u 26. zabio za 1:0 Rijeke, no Vrbanec je u 41. pogodio za 1:1 na poluvremenu. U 68. je isti igrač preokrenuo utakmicu zabivši za 1:2, a šokantan rasplet spriječio je sudac. U 94. minuti, nakon dvije dobre prilike Slovenaca za treći gol, dosuđen je jedanaesterac iz kojeg je Florentin zabio za konačnih 2:2 i spas momčadi Matjaža Keka. Matei je nakon solo prodora izborio jedanaesterac koji je sam i realizirao. Cijelu utakmicu pogledajte OVDJE.

Bila je to Riječanima prva pripremna utakmica na domaćem terenu, nakon tri odigrane u Sloveniji gdje su upisali po pobjedu, poraz i remi.

Rijeka je igrala u sljedećem sastavu: Prskalo (od 61' Nwolokor), Ristovski (od 46' Čanađija), Mitrović (od 80' Ikić), Šofranac (od 46' Elez), Zuta (od 46' Bertoša), Bradarić (od 46' Maleš), Močinić (od 61' Gerald), Tomasov (od 61' Solomon), Gavranović (od 46' Mišić), Ajayi (od 46' Matei), Bezjak (od 80' Mulac).

Splitu remi, Cibalija izgubila


RNK Split je s ukrajinskim Stal Dniprodzerzhynsom odigrao 1:1, a poraza je "crvene" spasio Bakaj golom u 81. minuti.

Prvak 2. HNL i novi prvoligaš Cibalia izgubila je od slovenskog Radomlja 1:0.

Pročitajte više