TOMIĆ U RIJECI

Rijeka predstavila novog trenera, pogledajte što je rekao na prvoj presici

Foto: Index

GORAN TOMIĆ novi je trener Rijeke, nakon što je klub s Rujevice napustio Simon Rožman. Tomić je danas u Rijeci potpisao ugovor na godinu i pol dana uz mogućnost produljenja na još jednu godinu. 

Bili smo u klubu na predstavljanju šibenskog trenera kojeg Damir Mišković vidi kao dugoročno rješenje za klub s Rujevice.

Presicu na Rujevici otvorio je direktor Ivan Mance, koji je u uvodu u ime cijelog kluba i obitelji Damira Miškovića izrazio sućut obitelji Zlatka Kranjčara, koji je danas preminuo i rasplakao mnogobrojne dinamovce.

Potom je Mance zahvalio bivšem treneru Rožmanu.

"Kao što znate u subotu nas je napustio trener Rožman i želimo mu se zahvaliti na velikim uspjesima koje je ostvario s našim klubom. Uvijek je stresno kad odlaze kvalitetni ljudi i treneri, ali to otvara priliku za nove izazove i nove ljude. Goranu Tomiću želim svu sreću svijeta", kazao je Mance i predao riječ Tomiću. 

"Eto, takav je trenerski život, trebao sam biti u Kini, sve je bilo praktički dogovoreno, ali taj posao spriječili su neki objektivni razlozi. Nazvao me direktor Mance i jako sam ponosan što sam danas postao trener Rijeke. Nisam mogao propustiti šansu da prihvatim poziv jednog od najvećih klubova Hrvatske te da se s njim borim za najviše ciljeve", obratio se Tomić novinarima i navijačima Rijeke.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

"Bit će promjena. Inače ne bih ni dolazio"

Tomić je u HNL-u vodio Šibenik, Istru i Lokomotivu. Na Kajzerici je napravio najveći rezultat, plasirao se u finale Kupa, gdje je izgubio baš od Rijeke, te u kvalifikacije za Ligu prvaka.

U Rijeci ga čeka veliki izazov i svlačionica u krizi. Nisu pobijedili pet utakmica u nizu.

 

"Situacija je sada takva kakva je, izazova se ne bojim, sa svojim stožerom ću napraviti sve da ostvarimo sve ciljeve Rijeke. Da ne vjerujem u kvalitetu ove ekipe ne bih bio tu, nego bih čekao drugu ponudu", rekao je Tomić. 

Novinari su ga pitali za incidente o kojima je govorio nakon dolaska na Rujevicu s Lokomotivom. Tomić je kazao da nikad nije igrao u atmosferi većeg neprijateljstva prema jednom klubu.

"To je bio neki incident bio, ali idemo dalje. U tom trenutku sam vodio Lokomotivu i davao sam sve za te boje kluba, kao što ću sada davati sve od sebe na klupi Rijeke. Jedva čekam punu Rujevicu da napokon navija za moju ekipu. Mislim da s te strane nema problema. Rušio sam Osijeku, pobjeđivao na Maksimiru, ali Rijeku na Rujevici nisam uspio dobiti. Ovdje je specifična atmosfera u kojoj je protivnicima teško igrati", kazao je Šibenčanin. 

Već u srijedu čeka ga Kup utakmica protiv Nenada Bjelice i Osijeka u četvrtfinalu.

"Kazali su da nema goreg rasporeda, ali ja jedva čekam. Znam da imam i kvalitetnu momčad i jedva čekam da sve preokrenemo. Bit će promjena u momčad jer da je bilo dobro, ne bih ja sada bio ovdje", poručio je na kraju predstavljanja Tomić. 

Grafika za Index Sport: SofaScore

 

Pročitajte više