LIGE PETICE

"Robinho je Zidaneu sredio ugovor karijere, ali Zizou je odbio nevjerojatnu ponudu"

Foto: Gulliver / Getty Images

ZINEDINE ZIDANE je 7. svibnja 2006. u 34. godini odigrao zadnji meč klupske karijere. Preostalo mu je još samo SP. Cicinho, njegov tadašnji suigrač iz Reala otkrio je za ESPN nepoznat događaj iz svlačionice nakon te posljednje utakmice.

"Odigrali smo neriješeno s Villarrealom na Bernabeuu, ali nikoga nije bilo briga za rezultat. Znali smo da je taj meč važan jedino po tome što se oprašta jedan od najvećih nogometaša svih vremena. Zidane je bio jako dirnut cijelog tog dana, pa tako i nakon utakmice, ali i svi mi ostali bili smo u posebnom raspoloženju, preplavljeni tugom što odlazi legenda i srećom što smo imali čast s njom igrati. 

U takvom raspoloženju u svlačionicu je ušao predsjednik Florentino Perez te se rukovao sa svakim od nas. Kada je došao do Robinha, on je u šali rekao 'Predsjedniče, Zizou kaže da neće otići u mirovinu ako mu ponudite dvogodišnji ugovor težak 6,5 milijuna eura po sezoni'. Naglašavam, spomenuta cifra bio je iznos najveće plaće tada u Realu. Svi smo se nasmijali na ove riječi, pa tako i Zizou, ali predsjednik Perez bio je mrtav-ozbiljan. Okrenuo se Zidanu i rekao mu 'Samo reci i ovaj tren idem po ugovor i donosim ga da ga potpišeš!' Zizou je razmislio na trenutak i rekao 'Ne, ne.. Ne želim više."

Pročitajte više