Ronaldova izjava još će više razbjesniti Buffona i navijače Juventusa

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAKVA je to drama bila na Bernabeuu. Nogometaši Juventusa bili su korak do senzacije nakon što su do sudačke nadoknade vodili 3:0 u Madridu protiv Reala, no pogotkom Cristiana Ronalda iz jedanaesterca Real se spasio i izborio plasman u polufinale Lige prvaka nakon što je u prvom susretu u Torinu slavio 3:0.

Nakon što je Roma jučer senzacionalno izbacila Barcelonu, nakon što je u prvom dvoboju na Camp Nou izgubila 4:1, na koračić od još većeg čuda bila je i Stara dama. Naime, nitko nikad u povijesti Lige prvaka nije ispustio tri razlike prednosti kod kuće. Real je bio udaljen od toga samo desetak sekundi, Juve je senzacionalno vodio na Bernabeuu 3:0, svi su samo čekali produžetke, a onda se dogodio trenutak o kojem će se pričati još jako dugo.
 
Benatia je bio u kontaktu s Vasquezom, igrač Reala je pao, a sudac Michael Oliver pokazao je na bijelu točku. Dojma smo da je penal čist kao suza i da nitko riječ ne bi rekao da se nije igrala 93. minuta. Neshvatljivo je da su igrači Juventusa u zadnjim sekundama ostavili Vasqueza samog. Nakon odluke suca Olivera, koji je bio na tri metra od spornog događaja, igrači Juventusa opkolili su suca, Chiellini ga je optužio da je primio novac kako bi gurnuo Real u polufinale, a u prigovorima najagresivniji bio je Gigi Buffon, koji je dobio crveni karton zbog guranja suca. Bio je to tužan oproštaj od Lige prvaka jednog od najvećih vratara u povijesti nogometa. Ronaldo je s bijele točke mirno zabio i odveo Real u osmo polufinale zaredom.
 
Nakon utakmice Portugalac je izjavio da mu nije jasno zašto se igrači Juventusa bune jer je po njemu penal bio velik kao kuća.
 
''Ova utakmica mora nam biti lekcija za budućnost. Nadam se da smo sad naučili da se u nogometu nikad ništa ne dobiva na poklon. Juventus je odigrao odlično, Buffon je branio sjajno, ali ne razumijem zašto se bune. Bio je čisti penal. A i da nije, bio bi gol. Nakon svega, morao sam se smiriti i pripremiti za izvođenje penala. Srećom, zabio sam i prošli smo dalje. Ne razmišljamo još o novoj tituli, idemo korak po korak. Na redu je polufinale, a nadam se da smo izvukli neke pouke iz ovoga'', kazao je Portugalac.
 

Pročitajte više