Euro 2020

Ronaldo postao najbolji strijelac u povijesti europskih prvenstava

Foto: EPA

CRISTIANO RONALDO je u pobjedi Portugala nad Mađarskom (3:0) u 1. kolu skupine F ispisao povijest europskih prvenstava.

Portugal se dugo mučio, a do pobjede je stigao golovima u finišu susreta. Zabili su Guerreiro (84') i Ronaldo (87', 90+2', penal).

U jednoj utakmici oborio je tri rekorda koja će dugo trajati

Kapetan Portugala je u ovom susretu postao prvi igrač u povijesti koji je nastupio na pet različitih europskih prvenstava, a usput je postao i prvi koji je zabio barem po gol u pet završnica najjačeg natjecanja reprezentacija na europskom kontinentu.

Ronaldo nije stao na tome. S ova dva gola stigao je do brojke od 11 pogodaka na europskim prvenstvima, po čemu je također rekorder. Iza njega je sad ostao Michel Platini koji je postigao devet golova.

Ova tri rekorda vjerojatno će dugo ostati u Ronaldovom vlasništvu jer njih može stići samo igrač koji će moći toliko dugo trajati na najvećoj sceni.

Sad lovi novi nevjerojatni rekord

Pred Ronaldom su nove utakmice i nove prilike da pomakne granice svojih uspjeha, a naredni rekord za kojim traga u vlasništvu je Alija Daeija. 

Legendarni napadač Irana zabio je 109 golova za svoju reprezentaciju i trenutno je igrač s najviše pogodaka za neku državu. No, Ronaldo je vrlo blizu jer je za Portugal zabio 106 pogodaka.

Pročitajte više