Cristiano Ronaldo

Ronaldov gol karijere i pljesak šokiranih suparničkih navijača

Foto: Guliver Image/Getty Images

IGRALA se 64. minuta utakmice Juventusa i Reala u Ligi prvaka, Dani Carvajal iz teške pozicije ubacio je visoku loptu u kazneni prostor domaćih, lopta je išla prema Juventusovom igraču, a onda se ukazao Cristiano Ronaldo. Portugalski napadač napravio je nekoliko koraka unatrag, zahvatio loptu savršenim škaricama i Gianluigija Buffona ostavio u nevjerici. 

"To je bio jedan od golova koje ćemo svi zauvijek pamtiti. Prvih 25 sekundi bio sam jako frustriran što je zabio, ali onda sam počeo razmišljati o ljepoti tog gola. Iako ga je zabio protiv moje momčadi, odmah sam shvatio da sam vidio nešto nevjerojatno. Kad je prošao pokraj mene, pitao sam ga: 'Cristiano, koliko ti imaš godina?' Okrenuo se i onako mi frajerski odgovorio: 'Imam 33. Nije loše, ha?' Obojica smo prasnuli u smijeh", prisjetio se Buffon.

Embed from Getty Images

Bilo je to u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka i pobjedi Reala 3:0, na današnji dan prije dvije godine. 

Koliko je Ronaldov gol bio impresivan najbolje pokazuju dvije reakcije - ona trenera Reala Zinedinea Zidanea i domaćih navijača. Zidane se u nevjerici uhvatio za lice, a navijači Juventusa naklonili su se i zapljeskali igraču koji je tri mjeseca kasnije stigao u njihov klub. 

Ronaldo je u karijeri zabio više od 700 golova, a ovaj mu je uvjerljivo najdraži. 

"Onaj gol protiv Juventusa mi je najdraži. Nije najbitniji, ali je najdraži jer sam godinama pokušavao zabiti takav pogodak."

Marca je izračunala da su leđa Cristiana Ronalda u skoku bila paralelna s travnjakom na visini od 1,41 metar te da je prilikom udarca Ronaldova desna noga bila na nevjerojatna 2 metra i 38 centimetara, skoro visoko kao greda gola, koja je na visini od 2 metra i 44 centimetra.

Pročitajte više