RONALDOVA NAJGORA UTAKMICA U LIGI PRVAKA Ali, čak i takav postavio je pobjednički rekord

Foto: Getty Images/Guliver Image

VLADAR Lige prvaka u Munchen je došao sa zastrašujućim golgeterskim brojkama ove sezone, ali i karijere, posebno kada su u pitanju utakmice polufinala Lige prvaka. I potpuno zakazao.

Cristiano Ronaldo do prve polufinalne utakmice LP kod Bayerna (pobjeda Reala 2:1), zabio je barem gol na svih 11 mečeva natjecanja od početka sezone. Ukupno je postigao 15 zgoditaka i naravno najbolji je strijelac LP 2017/18.
 
U Bavarsku je došao posebno motiviran, jer noć ranije u Liverpoolu mu se oko njegove Zlatne lopte i Kopačke ozbiljno počeo motati Mohamed Salah. S dva gola Romi, Egipćanin je preskočio Ronalda i postao najbolji strijelac u svim natjecanjima s 43 gola. Jednim više od Ronalda i tri više od Messija. 
 
Ali, ako je povijest referenca, onda je upravo sinoćnja utakmica bila idealno mjesto da Ronaldo povrati vodstvo u utrci za najboljeg europskog golgetera.
 
Jer samo je šest klubova postiglo više golova od Ronalda u polufinalima LP-a. Ponavljamo, klubova. Ne igrača:
Međutim, umjesto da pretekne Salaha i Milan, ostao je na učinku koji je imao prije gostovanja kod Bayerna.
 
Najbolji strijelac u povijesti LP-a (120 golova u 151 nastupu) u Munchenu je odigrao jednu od najgorih utakmica od 2003. i debija u elitnom natjecanju. 
 
Ronaldo prvi put od veljače prošle godine nije imao nijedan udarac na gol na meču LP-a. 
 
Uz to, u Munchenu je prvi put nakon gotovo godinu dana i od uzvrata polufinala prošle godine kod Atletica 10. svibnja 2017., ostao bez gola na utakmici LP-a. 
 
Nakon toga je u finalu zabio dva Juventusu za trijumf i nastavio seriju na svih 11 ovosezonskih mečeva, sve do sinoćnje nevjerojatno loše predstave. Tijekom koje smo ga primijetili samo kada je u prilici za gol loptu poslao u aut i dok je čupao kosu zbog poništenog gola.
 
Ali, čak i takav Ronaldo uspio je postaviti veliki rekord Lige prvaka. U 151. nastupu u natjecanju došao je do 96. pobjede i tako pretekao Ikera Casillasa za prvo mjesto na popisu igrača s najviše pobjeda u povijesti LP-a:

Pročitajte više