Rooney otkrio ime najboljeg trenera s kojim je surađivao. Nije Alex Ferguson

Foto: EPA-EFE

WAYNE Rooney, legenda Manchester Uniteda i engleskog nogometa, najbolje godine u karijeri imao je pod Alexom Fergusonom. 

Veliki Sir Alex je u 27 godina na Old Traffordu osvojio dvije Lige prvaka, trinaest puta je uzeo Premier ligu, a pet puta FA Cup. Rooney je devet godina igrao u Unitedu pod Fergusonom, ali unatoč velikim uspjesima, Sir Alex nije najbolji trener s kojim je engleski napadač surađivao u karijeri. Tako tvrdi Englez u intervjuu za TalkSPORT. 

"Van Gaal je bio najbolji ako gledamo taktički aspekt igre. Donio je defanzivnu formu i svatko je znao svoju ulogu u momčadi. Radilo se o tome da jednako dobro odradimo posao u obrani i u napadu. Van Gaal je osvojio par trofeja, ali na kraju nije ispalo kako su se svi nadali", rekao je Rooney.

Louis van Gaal vodio je brojne velike klubove u karijeri, uključujući Manchester United, ali tamo se nije proslavio. U ligi nije bio ni blizu osvajanja naslova, a jedini trofej koji je osvojio bio je FA Kup 2016. Dva dana nakon toga dobio je otkaz.

Nedavno je objavio kako završava svoju trenersku karijeru. Osim Uniteda, vodio je Ajax, Barcelonu, Nizozemsku, AZ Alkmar Bayern München

Pročitajte više