Roy Hodgson novi trener Liverpoola!

ROY HODGSON već večeras mogao bi biti i službeno potvrđen kao novi trener Liverpoola! Momčad s Anfielda pristala je isplatiti Fulhamu 2,5 milijuna funti odštete, javlja Guardian i navodi kako su pregovori praktički završeni.

Čelnicima Liverpoola slijedi samo još izbrusiti neke detalje Hodgsonovog ugovora. Liverpool je u potrazi za novim trenerom otkad su se zahvalili Rafaelu Benitezu i isplatili mu otpremninu od šest milijuna funti. U idućoj sezoni na Anfieldu se očekuju korjenite promjene.

Liverpool je sezonu završio kao sedmi klub Premiershipa, zbog čega neće igrati Ligu prvaka. Zahvaljujući takvom raspletu Liverpoolu prijeti potpuni raspad; na izlaznim su vratima najveće zvijezde Steven Gerrard i Fernando Torres. El Nino žudi za povratkom u Španjolsku, a na Pirineje će vjerojatno i Gerrard kojeg želi Real Madrid.

Hodgson kandidirao i za klupu Engleske

Osim 62-godišnjeg Hodgsona, za klupu Liverpoola kandidirali su Manuel Pellegrini, Didier Deschamps i Kenny Dalglish. No, stručno vodstvo Liverpoola odmah je poručilo da želi čovjeka koji dobro poznaje Premiership i koji ima konstantu u trenerskom radu pa je lista na kraju prakitički spala samo na jedno ime, ono Hodgsonovo, i čekao se samo njegov definitivni pristanak.

Roy Hodgson također se nakon debakla engleske reprezentacije u Južnoj Africi prometnuo u jednog od glavnih kandidata za nasljednika Fabija Capella. No, ta opcija sada otpada pa se kao jedina realna alternativa Capellu nameće menadžer Tottenhama Harry Redknapp.

Pročitajte više