EUROPA LIGA

Rožman pred Sociedad: Moram improvizirati, ali ne predajemo se

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

RIJEKA sutra od 21 sat u 5. kolu Europa lige gostuje Real Sociedadu, a medijima su se uoči susreta obratili trener hrvatskog kluba Simon Rožman i golman Ivan Nevistić.

Rijeka je posljednja u skupini F. Napoli je prvi s devet bodova, a prate ga AZ Alkmaar i Real Sociedad koji imaju po sedam bodova, dok je Rijeka bez bodova.

"Respektiramo lidera La Lige, ali se ne predajemo"

"Mnogo respektiramo vodeći klub La Lige. Mi smo jedna mlada momčad koja želi učiti i koja napreduje iz dana u dan. Tako se sutra želimo postaviti. Hrabro, čvrsto i agresivno. Ne bih nabrajao sve njihove kvalitete jer su kompletna momčad i mi to dobro znamo. Mi najviše razmišljamo o sebi kako bismo bili sve bolji i bolji. Nema predaje. Dat ćemo sve od sebe da bismo se što bolje suprotstavili našem protivniku", kazao je Rožman.

Rožman je na treninzima pred ovaj susret uigravao obranu u sustavu s četiri igrača umjesto s pet kako obično njegova momčad igra. Nije želio otkriti hoće li Rijeka igrati s četiri igrača u obrani.

"Imamo velike probleme zbog koronavirusa. Kući su ostala tri važna igrača. Ne volim improvizirati. Volim sistemski rad, ali moramo improvizirati jer nismo imali sreće s koronavirusom. Neću odavati svoje namjere, ali želimo uraditi sve kako bismo bili što bolji na utakmici", rekao je Rožman.

"Ne zamaram se time koliko vrijede kad utakmica krene"

Nevistić je kazao da Rijeka respektira protivnika, ali da može stvoriti probleme ako bude kompaktna.

"Stvarno respektiramo ovaj klub. Oni su veliki favoriti, ali mi trebamo gledati sebe. Trebamo biti u najboljem izdanju. Kada smo kompletni i kompaktni svima možemo napraviti problem", rekao je Nevistić.

Sociedad ima najbolji napad La Lige, ali Nevistić se ne zamara time.

"Mislim da sam u svakoj utakmici Europa lige imao više posla nego u HNL-u. Možda mi je to lakše jer sam stalno u igri. Ne razbijam pretjerano glavu njima, a pokušat ću biti što bolji. Svaka čast njima, ali kad krene utakmica ne razmišljaš o tome koliko vrijede i kako se zovu. Samo koncentracija i to je to", rekao je Nevistić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više