RUKOMET: OŠTRE MJERE SLOVENSKE POLICIJE NA EP-u

Slovenska policija primijenit će stroge mjere kontrole navijača u četiri grada u kojima u četvrtak počinje Europsko prvenstvo u rukometu, a posebnu pažnju u pripremama posvećuju navijačima iz Hrvatske.

Pri dolasku stranih navijača, osobito iz Hrvatske, primijenit će se pooštrena kontrola, izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare načelnik policije u Celju Bojan Vrečič.

Hrvatska reprezentacija na prvenstvu igra u skupini B u Ljubljani sa Španjolskom, Portugalom i Danskom, a u Celju će, ako se plasiraju, nastupiti u drugom dijelu prvenstva.

"Iz Hrvatske u Celju očekujemo oko tisuću navijača, a s njima imamo slaba iskustva", izjavio je Vrečič, aludirajući na nerede na lanjskom vaterpolskom EP-u u Kranju.

Za vrijeme drugog kruga natjecanja u Celju, kada se očekuje i dolazak većih skupina hrvatskih navijača, bit će angažirano dodatnih 200 policajaca. Navijači će se pratiti od granice, a formiran je i poseban operativni stožer kako bi se onemogućili eventualni neredi. Navijače će od granice pratiti helikopter, a za one koji u najrukometniji slovenski grad dolaze osobnim vozilim predviđeno je i posebno parkiralište koje će biti zaštićeno.

Slovenska policija upozorava da će navijačima tijekom pooštrene granične kontrole u dane prvenstva oduzimati sve predmete koji su zabranjeni, a u određenim prilikama odbiti ih pustiti u Sloveniju.

U dvorani Golovec u Celju tijekom prvenstva postojat će i videonadzor za lakše utvrđivanje mogućih izgrednika protiv kojih će se odmah poduzimati prekršajni postupci. Uz policiju, teren će osiguravati i posebna redarska služba.

(Hina) fl im

Pročitajte više