RUKOMET: PODRAVKA VEGETA - LOKOMOTIVA 29:29

Rukometašice Podravke Vegete osvojile su naslov prvakinja nakon što su u drugoj finalnoj utakmici u Koprivnici igrale sa zagrebačkom Lokomotivom 29:29 (15:19). L

Kako su Koprivničanke u prvom dvoboju u Zagrebu slavile sa 34:27, danas im je za naslov bio dovoljan i neriješen rezultat.

Pred 3500 gledatelja sudili su Krajc (Zagreb) i Živolić (Rovinj). PODRAVKA VEGETA: Stančin , Knezović , Petrakova (obrane 1), Vresk 5, Hobjila 3(2), Harlanjuk 1, Pensa, Hodak 9, Raguž, Bilobrk 3, Sirovec, Petika 5, Tarle, Franić 3(1).

LOKOMOTIVA: Galkina, Jelčić, Hečimović, Kalchgruber, Golubić 1, Pasičnik 9, Penezić, Arslanagić 6, Pušić 8(6), Starček 1, Čelina 3, Trivić.

SEDMERCI: Podravka Vegeta 5(3), Lokomotiva 8(6)

ISKLJUČENJA: Podravka Vegeta 10 minuta( Vresk 2, Hobjila 2, Hodak 2, Harlanjuk 2 + crveni karton u 41. minuti), Lokomotiva 8 minuta (Kalchgruber 2, Golubić 2, Penezić 2, Starček 2).

CRVENI KARTON: Larisa Harlanjuk (41).

Utakmica je bila izuzetno uzbudljiva. U prvom poluvremenu Lokomotiva je igrala sjajno, a golmanica Galkina branila je briljantno. Uz to Svitlana Pasičnik svojim niskim udarcima izluđivala je sve tri Podravkine vratarke, koje su u prvom poluvremenu skupile jedna četiri obrane. Da Lokomotiva nije imala puno tehničkih grešaka u napadu, pitanje je ne bi li se u nedjelju igrala treća utakmica. Dobro je asistirala, mada i promašivala, u takvoj igri Maida Arslanagić, a Pušić je, osim u jednom navratu, bila sigurna u izvođenju sedmeraca. Čelina se borila kao lav. Obrana Lokomotive onemogućila je pozicijski napad Koprivničanki, a slaba Podravkina obrana nije omogućila brze protunapade, pa je sve palo na leđa spretnosti Renate Hodak i mladalačke drskosti 16-godišnjakinje Kristine Franić.

U drugom poluvremenu, čim je Stančin uhvatila nekoliko lopti, a Vresk napravila seriju od četiri pogotka zaredom, kada je Podravka u 44. minuti konačno povela sa 23-22, pa potom 24-22, činilo se da će se utakmica preokrenuti na Podravkinu stranu. Prije toga su suci do kraja susreta isključili Harlanjuk u 41. minuti, pa je Podravka praktički ostala bez pivota. Lokomotiva se nije predavala, došla je do 24-26 , 25-27, 26-28, a u zadnjoj minuti imala je i pobjedu u rukama od 29-28, ali je Vresk, zabivši svoj peti gol 15 sekundi prije kraja postavila konačni rezultat 29-29.

Veliki Večernjakov prijelazni pehar, kao i onaj stalni manji, kapetanici Renati Hodak predao je urednik u Večernjem listu Damir Mrvec, dok je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Željko Kavran uručio rukometašicama Podravke Vegete zlatne medalje.

(Hina) čmi rš

Pročitajte više