S Barcom prije dvije godine pokorio Europu, a sad potjeran s Camp Noua mora proći probu u portugalskom klubu

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAD je 2014. iz Valencije došao na Camp Nou za velikih 20 milijuna eura, od Jérémyja Mathieua u Kataloniji očekivali su velike stvari.
 

Napad i vezni red Barce bili su zastrašujući, tu problema nikad nije ni bilo, no obrana je umirovljenjem legendarnog Carlesa Puyola ostala samo na Gerardu Piqueu i Javieru Mascheranu i rupe koje su curile u defenzivi trebalo je po svaku cijenu začepiti. Francuz je doveden baš u tu svrhu, no odmah po dolasku na Camp Nou pokazalo se da nije materijal za vrhunsku momčad kao što je Barcelona.
 
Rijetke su bile utakmice u kojima je briljirao (iako je bilo i takvih poput onog El Clasica kad je zabio Realu). Puno je bilo više onih u kojima je plivao i zbunjen tražio svoje protivnike po travnjaku. Ipak, Enrique ga je iz nužde trpio jer mu uprava kluba nije dovela kvalitetniju alternativu. Sve dok prošlog ljeta iz Lyona nije stigao Samuel Umtiti. Mladi Francuz rođen u Kamerunu najprije je izgurao Mathieua iz prvog sastava Barcelone, a onda mu je uzeo i mjesto u reprezentaciji Francuske za Euro 2016.
 
Već tada je bilo jasno da za 33-godišnjeg Francuza na Camp Nou budućnosti nema i ovog ljeta će napustiti Španjolsku besplatno, premda ga ugovor s Kataloncima veže još godinu dana.
 
Izgledno je da će karijeru nastaviti u lisabonskom Sportingu, no da bi se to dogodilo, morat će ozbiljno zapeti na treninzima jer da bi dobio ugovor morat će proći rok kušnje od tri tjedna kako bi dokazao čelništvu kluba da je igrač vrijedan ugovora.
 
Inače, Mathieu je s Barcelonom 2015. godine osvojio trostruku krunu, a u pobjedi 3:1 protiv Juventusa u finalu Lige prvaka ušao je u sudačkoj nadoknadi.
 

Pročitajte više