Samo Real ima više hat-trickova od Messija i drugi njegovi nestvarni podvizi

Foto: Guliver Image/Getty Images

LEO MESSI u Barcelonino razbijanje Manchester Cityja 4:0 u trećem kolu Lige prvaka ugradio je tri gola i asistenciju, a izborio je i neiskorišteni penal. Dakle, nije ga bilo mjesec dana zbog teže ozljede, a odmah po povratku pobijedio je vodeću momčad Premier League.
 
Messiju je to bilo sedmo trostruko poentiranje na jednoj utakmici LP i vodeći je igrač po broju hat-trickova u povijesti natjecanja, ali o kakvom se fenomenu (oprosti Ronaldo) radi, polazuje i da je ispred njega po broju hat-trickova u LP samo jedan klub i to onaj najbolji na svijetu. Real ih je u natjecanju kojeg je aktualni pobjednik zabio ukupno devet, samo dva više od Messija. 
Spomenuli smo da se Messi za novo golgetersko postignuće poigrao s trenutno najboljom engleskom momčadi, ali to nije novost, jer Messi u Ligi prvaka engleskoj eliti zabija češće nego španjolskim niželigašima u Kupu Kralja; u posljednjih 13 utakmica s engleskim klubovima, postigao je jednako toliko golova. Protiv Engleza je u LP postigao ukupno 16 golova, više nego predstavnicima ijedne druge zemlje. 
Messi rastura i na domaćem frontu, jer s tri gola Cityju došao je do ukupnp 464 gola za Barcelonu, kojoj je dakako najbolji strijelac. To nije nepoznato, ali je vrijedno isticanja da je Cesara, od kojeg je davno preuzeo golgetersko žezlo slavnog kluba i detronizirao ga na drugu poziciju na vječnoj listi, od sinoć ostavio na duplo manje golova (232) od njega.
Ali i ta razlika i podaci brzo će biti zastarjeli uzmemo li u obzir Messijeve brojke u Ligi prvaka ove sezone: sedam udaraca na gol i šest golova, a sve to u samo dvije utakmice. 

Pročitajte više