ŠARIĆ NAJBOLJI PROTIV NAJBOLJIH Prvi strijelac momčadi i najbolji skakač derbija sa Celticsima

Foto: Getty Images/Guliver Image

BOSTON - PHILADELPHIJA 108:97 u derbiju Istočne obale. Celticsi su pobjedom za skor 19-4 potvrdili da su najbolja momčad u NBA. Dario Šarić odigrao je još jednu zapaženu partiju.

S 18 poena bio je najbolji strijelac kod Sixersa, a deset skokova bilo mu je dovoljno da bude najuspješniji skakač utakmice. Dodao je i četiri asistencije. Pratili su ga JJ Redick sa 17 i Ben Simmons s 15 poena. Philadelphia je bila oslabljena neigranjem Joela Embiida, a nedostajali su joj i Jahlil Okafor te T.J. McConnell. 
Šarić je ukupno iz igre gađao 6/16 (37.5 posto), ali je trice pogađao odličnih 3/6, a isti omjer imao je i iz slobodnih bacanja. Ovo je Šarićeva treća odlična utakmica u posljednjih pet dana, nakon mečeva protiv Orlanda i Washingtona.
Pobjednike je s 36 poena vodio Kyrie Irving, dok je Al Horford postigao 21 poen uz osam skokova. 
 
Philadelphia je u trećoj četvrtini preokrenula vodstvo suparnika od 12 razlike, ali krajem tog dijela igre Boston vraća prednost, koju ne pušta do kraja.
Razlog za to je sigurno i umor Sixersa, kojima je ovo bila treća utakmica u posljednja četiri dana, a sutra protiv Detroita završavaju tjedan u kojem su igrali s tri najbolje momčadi Istoka. 
 
Šarićeva momčad i od početka sezone ima jako težak raspored. U dosadašnjoj 21 utakmici (12-9) već su po dva puta igrali s najboljom momčadi ove sezone (Celticsima), aktualnim prvacima (Golden Stateom) i najboljom momčadi Zapada (Rocketsima), a jednom s viceprvacima Cavsima. 

Rezultati by SofaScore

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz NBA , instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: NBA.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linkudok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više