NBA

Šarić sjajan u porazu Sunsa, Dončić se ozlijedio nakon samo dvije minute igre

Foto: Getty Images

U OKVIRU NBA Global Games San Antonio Spursi u Meksiko Cityju savladali su Phoenix Sunse nakon produžetka 121:119 uz sjajnu partiju australskog plejmejkera.

Pored toga što je bio najbolji igrač Spursa na ovoj utakmici, Mills je i direktno odlučio pobjednika, s obzirom na to da je postigao pobjedonosni koš sekundu i sedam desetinki do kraja.

Sjajni Šarić

Mogli su Spursi i ranije riješiti pitanje pobjednika, posebno zato što su u završnici predviđenih 48 minuta imali 104:98. Međutim, sjajni Dario Šarić i rezervni igrač Aron Baynes uspjeli su nadoknaditi taj zaostatak i meč je otišao u produžetak.

Hrvatski reprezentativac odigrao je odličan meč, a posebno u četvrtoj četvrtini u kojoj je tricom donio prvu prednost svoje momčadi u tom periodu (93:92). Utakmicu je završio s 19 poena, 17 skokova i četiri asistencije.

Jokić za pobjedu

Denver Nuggetsi ostvarili su pobjedu u utakmici protiv Oklahome 110:102 najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću koji je podsjetio na neke ranije partije koje su mu priskrbile status jednog od najboljih centara lige.

Nikola Jokić postigao je triple-double s 28 poena, uz sjajan šut iz igre 11/14, a sva tri promašaja imao je samo za tri i to iz šest pokušaja. Imao je i 14 skokova i 12 asistencija. 

Ozljeda Dončića

Dallas je protiv Miamija odigrao neizvjestan meč, koji je ušao i u produžetak. Na kraju su Mavsi poraženi 122:118 na svom terenu, ali puno veći problem za njih je što su ostali bez Luke Dončića. Slovenac je izašao iz igre nakon nepune dvije minute zbog ozljede zgloba. 

Milwaukee je slavio protiv Clevelanda 125:108 uz 29 poena Giannia Antetokounmpo, dok je Detroit bio bolji od Rocketsa u Houstonu 115:107. Domaćinu nije pomoglo 39 poena Jamesa Hardena, koji se opet raspucao sa svega 14 pogodaka iz 33 šuta iz igre, od čega 4/13 za tri. Ante Žižić za nešto manje od šest minuta na parketu upisao je šest koševa i dva skoka.

Iznenađenje Bullsa

Veliko iznenađenje u United Centru. Chicago Bullsi savladali su Los Angeles Clipperse u izuzetno napetoj utakmici 109:106. Najzaslužniji za pobjedu bio je Zach LaVine s 31 poenom. Ivica Zubac postigao je četiri poena uz tri skoka.

Toronto je na svom terenu u derbiju Istoka savladao Brooklyn 110:102. U redovima prvaka prednjačio je Pascal Siakam s 30 poena i 10 skokova uz pet asistencija i po tri ukradene lopte i blokade. 

Novu pobjedu ostvarili su Memphis Grizlliesi i to na svom parketu protiv Washingtona 128:111. Memphis je sada 13. na Zapadu sa skorom 8-17, dok je Washington 12. na Istoku sa 7-16.

Pročitajte više