LIGA PRVAKA

Sarri: Ne znam zašto ne mogu natjerati igrače da razumiju osnovne stvari

Foto: EPA

LYON je pobijedio Juventus 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u utakmici u kojoj favorizirani talijanski prvaci nisu napravili baš ništa.

Nula udaraca u okvir gola Anthonyja Lopesa otkriva svu jalovost momčadi Maurizija Sarrija koji je nakon presice govorio da njegovi igrači imaju problema u prilagodbi na njegove zahtjeve.

"Teško je objasniti zbog čega, ali u prvom poluvremenu smo baš sporo prenosili loptu. Prirodno je da protivnik to uspijeva iskoristiti, pritisne nas i dođe do vodećeg gola. Nedostajalo nam je odlučnosti i agresivnosti za vrijeme napada, ali i sreće jer smo primili gol kada se De Ligtu ukazivala pomoć."

U drugom poluvremenu Juventus je počeo igrati donekle smislenije.

"Da, bilo je bolje, ali iskreno - ovo nije dovoljno za utakmicu Lige prvaka. Ne znam zašto ne mogu natjerati igrače da razumiju važnost brze predaje lopte. To je osnovno. Nastavit ćemo raditi na tome i prije ili kasnije će im ovaj koncept ući u glavu. Nastavit ću im pričati. Jučer smo imali trening i lopta se kretala dvostruko brže nego večeras. To je suprotno od onog što mi želimo. U posljednje vrijeme previše stvari radimo suprotno u odnosu na treninge. Kada je lopta spora, gubite poziciju, dozvoljavate protivniku da vas zatvori, bude agresivan i uzme vam loptu", rekao je Sarri pa dodao:

"Ne mislim da je Lyonov pritisak bio toliko jak, samo smo se polako pomicali. Nikada nismo mijenjali tempo. Kada je tako, male su šanse da ćete napraviti bilo što na terenu."

Uzvratna utakmica igra se 17. ožujka u Torinu.

Pročitajte više