LIGA PRVAKA

Senzacija Lige prvaka oduševila porukom svom gradu kojeg ubija virus

Screenshot

OČARALI su nogometnu Europu svojim napadačkim i ultraefikasnim nogometom te time što su simpatična i skromna klapa, bez zvijezda i egomanijaka. Međutim, nogometaši Atalante najveće simpatije pobrali su nakon što su izborili četvrtfinale Lige prvaka.

Pobjedu 4:1 protiv Valencije s prve utakmice u San Siru, gdje su bili domaćini, u velikom stilu obranili su na uzvratu na praznoj Mestalli, gdje su slavili rezultatom tipičnim za Atalantu, 4:3.

Tako je taj klub u prvoj sezoni u Ligi prvaka u povijesti odmah izborio četvrtfinale LP-a, na radost njegovih brojnih i fanatičnih navijača u Bergamu. Malom gradu od 120 tisuća stanovnika koji živi za Deu, posebno u njenoj senzacionalnoj premijernoj sezoni u Ligi prvaka.

Nažalost, nad Atalantom i posebno nad Bergamom u vrijeme najvećih uspjeha sportskog ponosa grada nadvila se ogromna crna sjena. 

Lijepi grad u Lombardiji nedaleko od Milana, srce je epidemije koronavirusa u toj zemlji koji svakodnevno odnosi sada već stotine života.

Zato su igrači Atalante povijesnu pobjedu proslavili razvijanjem poruke "Bergamo, ovo je za tebe! Nikad nemoj odustati!"

Pročitajte više