Senzacija u Indian Wellsu: Ljubo izbacio Nadala i ušao u finale!

IVAN LJUBIČIĆ u polufinalu Masters turnira u Indian Wellsu slavio je protiv branitelja naslova Rafaela Nadala 3:6, 6:4, 7:6 (1)! U finalu će Ljubo igrati protiv pobjednika meča između Roddicka i Soderlinga. Protiv Roddicka Ljubičić ima negativan omjer 3-7, a sa Soderlingom se susretao pet puta i upisao tri pobjede u tim ogledima.

Paribas Open bio je Nadalov povratnički turnir nakon ozljede koljena na Australian Openu. Tijekom cijelog turnira izgledao je sjajno, iako se tek vraćao u punu formu. Ali za raspoloženog Ljubičića čak ni nevjerojatni Španjolac nije imao rješenja.

Barem ne nakon prvog seta, u kojem je Nadal potvrdio status favorita i držao meč pod kontrolom. No, nakon toga Ljubo je podigao razinu svoje igre i zasluženo slavio. Svelo se sve na tie-break i pitanje tko ima čvršće živce, a publika nije morala dugo čekati na odgovor. U odlučujućoj trinaestoj igri Nadal je Ljubičiću uzeo samo jedan poen. Bio je ovo sedmi međusobni ogled Ljubičića i nekad prvog tenisača svijeta, te druga pobjeda hrvatskog reketa nakon pet uzastopnih poraza

U prvom setu Nadal je slavio zahvaljujući ranom breaku. Čuvao je svoj servis do 5:3, kada je još jednom "brejknuo" Ljubu. U tim trenucima izgledalo je da hrvatski tenisač nema puno šanse protiv favoriziranog Španjolca. Nadal je nastavio nabijati pritisak i u drugom setu; Ljubo je u petom gemu morao spašavati jednu break loptu, a u šestom gemu je Nadal imao čak šest break lopti!

Najveći Ljubičićev problem do tog trena bio je postotak prvog servisa, ali nadahnutom se igrom nekako ipak uspio iščupati i sačuvati svoj servis. Nakon što je "preživio" dva Nadalova naleta, Ljubo je iskoristio priliku da i sam pojača pritisak. Rafa je "pukao" baš u odlučujućem trenutku, drugi set pripao je hrvatskom tenisaču rezultatom 6:4.

Treći set Ljubičić je mogao riješiti i prije tie-breaka. Vrlo brzo je oduzeo servis Nadalu koji je izgledao kao da se malo ispuhao. No, nije ga uspio zadržati. Španjolac je odmah uzvratio pa se do kraja meča igralo gem za gem. Sve do tie breaka, u kojem je Ljubo odmah izvukao mini-break. Nadal je pokušao gubitak servisa nadoknaditi agresivnijom igrom, ali to mu se vrlo brzo osvetilo; nakon dva i pol sata igre, Ljubičić je čekirao vizu za finale, a Nadal će ipak morati spakirati kofere ranije nego što su mnogi očekivali.

Pročitajte više