Senzacionalna pobjeda Istre: Eliomar i Belle srušili prvaka na Aldo Drosini, Vaha isključen

ISTRA je u Puli senzacionalno porazila zagrebački Dinamo rezultatom 2:. Golove za domaćine postigli su Eliomar i Kamerunac Henri Belle, dok je jedini gol za Dinamo zabio Fatoš Bećiraj.

Domaćini su poveli već na samom otvaranju utakmice, preciznije u drugoj minuti kada je Šehić prošao pokraj Bišćana i ubacio u sredinu gdje Calello nije dobro reagirao, a Eliomar pogodio vrata Kelave za 1:0! Šest minuta kasnije uzvratili su Modri kada je Sylvestr dobro tukao ali je lopta pogodila gredu. Priliku za povećanje vodstva imali su domaćini u 16. minuti, no Kelava sjajno brani pokušaj Šehića.

Istra mogla osramotiti Dinamo

U 25. minuti nakon kornera Linića Barišić je glavom tukao zamalo pokraj gola, a u 39. minuti sjajna igre Istre bila je nagrađena novim golom. Kamerunac Belle sjajno je primio jednu dugu loptu i iz okreta matirao Kelavu. I u drugom poluvremenu domaćini nastavljaju s dobrim kombinacijama, a u 51. minuti greda je spasila udarac Eliomara i Dinamo od sramote.

Dinamovci su pola sata prije kraja utakmice bacili sve karte u napad, a rezultat toga je i utješni gol. Ante Rukavina pucao je s desetak metara, lopta je pogodila stativu, a odbijanac je u mrežu pospremio Bećiraj. No, koliko god Modri stihijski nasrtali do kraja utakmice gol nisu uspjeli postići, štoviše Šehić je imao priliku za treći gol domaćina, ali je uklizavanjem to spasio kapetan Bišćan.

Pamić: Očigledno imam recept za Dinamo

Trener Dinama bio je izrazito razočaran predstavom svojim pulena...

"Nakon vijesti iz Splita moji su igrači mislili da se može nonšalantno prošetati do naslova. Odigrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme i ponudili priliku domaćinu koji je to iskoristio", rekao je ljutiti Vaha


"Suđenje je bilo perfidno. Razočaran sam, ali to ne umanjuje uspjeh Istre", dodao je.

Igor Pamić bio je presretan iznenađujućom pobjedom...

"Kao trener Istre igrao sam tri puta neodlučeno s Dinamom. Očito da imam recept za njih", rekao je novi trener Istre Igor Pamić.

Pročitajte više