Ševčenko progovorio hrvatski i otkrio taktiku za Hrvatsku

Foto: Hina

ANDRIJ ŠEVČENKO pozdravio je novinare s "Dobra večer" na press konferenciji koju je pratilo više od 60 ukrajinskih novinara.
 
Legenda ukrajinskog nogometa sada je izbornik reprezentacije koja u petak od 20:45 gostuje na Maksimiru. Zadovoljan bi bio bodom. 
 
"Hrvatska je vrlo dobra momčad koja ima puno sjajnih igrača. To je uigrana ekipa iz koje se oprostio samo kapetan Srna. Naravno da bi me zadovoljio bod, to bi bio jako pozitivan rezultat za nas", rekao je Ševčenko koji je 2009. godine u Maksimiru zabio u remiju 2:2 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. godine.
 
Zanimljivo, ukrajinski izbornik prvi je nastup za reprezentaciju upisao baš u Zagrebu 25. ožujka 1995. godine. Hrvatska je tada u prijateljskom dvoboju slavila 4:0...
 
"Moram reći da se i ne sjećam tako dobro onoga što je bilo tako davno, ali bih htio reći da nam ovdje nikada nije bilo lako igrati. Hrvatska je za Ukrajinu uvijek predstavljala veliki izazov, hrvatski su nam nogometaši uvijek bili neugodni suparnici
 
 
 
I dalje je veliki prijatelj sa Zvonimirom Bobanom, legendom hrvatskog nogometa i suigračem iz Milana.
 
"Čuo sam se sa Zvonom, ali tema nije bila ova utakmica. Često se čujemo i puno razgovaramo. Imam dosta prijatelja u Hrvatskoj."
 
Taktika za Hrvatsku?
 
"Mi imamo jasne ciljeve, želimo onemogućiti Hrvate već na sredini terena. Planiramo zaigrati visoki presing, dosta toga polažemo u taktičke stvari."
 
 

Pročitajte više