POVIJEST BI BILA DRUGAČIJA Vardy je trebao partijati na Ibizi, a ne u kaznenim prostorima

Foto: Getty Images / Guliver Image

NOGOMET i život, tako slični, a opet tako različiti. Ali za oba odlučuju detalji o tome hoćete li uspjeti ili ne. Tako se vjerojatno povijesni naslov prvaka Engleske nikada ne bi dogodio da je Jamie Vardy u ljeto 2013. ostao pri svojoj odluci. Srećom po Leicester, to se nije dogodilo.

Taj napadač bio je u zatvoru, igrao u osmoj engleskoj ligi i radio u tvornici, a bio je razočaran svojim startom u Leicesteru prije četiri godine pa je odlučio napustiti ne samo klub sa stadiona King Power nego i zauvijek napustiti nogomet. 

Vardy je dogovorio posao na Ibizi i trebao je raditi kao turistički radnik koji se brine za goste. Međutim, stručni stožer uspio ga je uvjeriti da ostane, a jedan od njih bio je sadašnji trener Craig Shakespeare. 

"Sjećam se da je Jamie tada priznao da prolazi kroz teško razdoblje pa smo trener Nigel Pearson, drugi pomoćnik Steve Walsh i ja sjeli s njim i razgovarali o njegovim kvalitetama. Rekli smo mu da ima kapacitet ne samo za Premier ligu, nego i za reprezentaciju. Srećom, nije otišao na Ibizu i to je bila sjajan odluka, s obzirom na to što je sve uspio napraviti nakon toga. Sretni smo zbog njega jer je naš posao podržavati igrače i kada sumnjaju u sebe i svoje kvalitete", otkrio je Shakespeare. 
Nevjerojatni Vardy prebrodio je krizu i ostao u klubu, a nakon toga najprije je spasio Leicester od ispadanja, pa ga je sljedeće sezone odveo do naslova prvaka Engleske. Ove ga je doveo do povijesnog četvrtfinala Lige prvaka, u kojem će Lisice igrati protiv Atletico Madrida. Također, u međuvremenu je postao neizostavni reprezentativac Engleske, za koju je igrao na Europskom prvenstvu u Francuskoj. 
 

 

Pročitajte više