premiership

SHEFFIELD - MAN. UTD 2:3 United gubio pa u ludoj utakmici nastavio veliki niz

Foto: EPA-EFE

MANCHESTER UNITED je u 13. kolu Premiershipa pobijedio Sheffield United u gostima 3:2 i prikovao ga za dno tablice. 

Domaćini su odlično krenuli u utakmicu i poveli već u 5. minuti golom McGoldricka nakon katastrofalne pogreške Deana Hendersona. Unitedov golman, koji je prošle sezone branio za Sheffield, nije uspio iskontrolirati loptu koju mu je vratio suigrač, Burke ju je iščeprkao i ležeći odigrao McGoldricku koji je zabio u prazan gol za 1:0.

No gosti su već do poluvremena okrenuli. U 26. minuti Victor Lindelöf je odigrao savršenu dugu loptu u noge Rashfordu koji bježi čuvaru i snažnim udarcem zabija za 1:1. Sedam minuta kasnije gotovo na isti način je Pogba proigrao Martiala samo što je Francuzu puno pomogao domaći golman Ramsdale. Očajno je izašao s gola i Martial je iz drugog pokušaja pogodio za 1:2.

Prekrasna akcija za treći gol Uniteda

United je utakmicu riješio fantastičnom akcijom u 51. minuti. Domaćini su krivo izveli aut u napadu, a loptu je izveo Pogba i s dva krasna poteza se riješio dva igrača Sheffielda i pronašao Fernandesa. On jednim dodirom ostavlja loptu Greenwoodu kojeg na centru ruši igrač Sheffielda, ali sudac Oliver pušta prednost. Na loptu natrčava Fernandes koji iz prve odigrava Fernandesu, a ovaj u šansu gura Martiala. Francuz je zavrnuo u sredinu, a na loptu je natrčao Rashford i s ruba šesnaesterca ispod Ramsdalea zabio za 3:1 iako je golman Sheffielda trebao bolje reagirati.

Mogao je United zabiti još koji gol, ali si je zakomplicirao život u 87. minuti. Nakon pogrešno dosuđenoga kornera, McGoldrick je drugim golom vratio nadu domaćinima koji su stisnuli i jurnuli po izjednačenje. Do njega su zamalo došli u drugoj minuti sudačke nadoknade, kad je Mousset pucao, a Henderson se fantastičnom reakcijom iskupio za pogrešku iz pete minute.

United je ovom pobjedom, rekordnom desetom uzastopnom gostujućom u prvenstvu, došao na šesto mjesto s pet bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom. Sheffield je zadnji sa samo jednim bodom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više