ŠIBENSKI HEROJ PHILADELPHIJE Asistencije iza leđa, bez gledanja, preko cijelog terena i "NFL hvatanje"

Screenshot: Twitter

DARIO ŠARIĆ bio je najbolji igrač utakmice u pobjedi njegove Philadelphije nad Denverom 107:102 i prvi strijelac Sixersa s 20 koševa. Ali, Šarić je posebno oduševio asistencijama (6) te skokovima (9).

U obje ove kategorije Šarić se istaknuo kada je bilo najvažnije. U tijesnoj završnici Barton je 20 sekundi prije kraja, kod vodstva Sixersa 103:100, pokušao poravnati tricom. Promašio je, a loptu ispod obruča hvata Šarić. I to u najtežoj situaciji; okružen protivnicima, lopta mu ispada i odbija se od noge, dok cijelim tijelom pada na parket.

Suparnici hvataju Šarića i loptu, kada već potpuno ispružen leži na podu, ali uspio ju je sačuvati. Sixersi su na službenom profilu podijelili snimku ove Šarićeve borbene vratolomije i označili NFL, uz poruku igračima američkog nogometa: "Ovako se hvata lopta":

Četiri sekunde prije kraja Nuggetsi s dva slobodna bacanja najboljeg strijelca susreta Jamala Murraya (31 koš) opet smanjuju na minus tri (102:105) i stišću Sixerse u njihovom reketu. Šarić i tada preuzima odgovornost i asistencijom preko cijelog terena nalazi Covingtona koji zakucava za konačnih 107:102.

Šarić je zadivio gledatelje još jednim dodavanjem Covingtonu, kada je gledajući u jednom, a šaljući loptu u drugom smjeru, izbacio iz igre cijelu suparničku obranu:

Egzibiciju s asistencijama Šarić je potvrdio još jednim neočekivanim dodavanjem, Baylessu iza leđa, čime mu je očistio poziciju za tricu, što možete vidjeti u 35. sekundi videa:

Za kraj, evo još jednog Šarićevog atraktivnog dodavanja, od poda za Holmesa:

Pročitajte više