SKV - SPORT U 21.00 SATI

Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati:L

ZAGREB - rezultati susreta 21. kola Prve Hrvatske nogometne lige: Cibalia - Dinamo 0:1, Hajduk - Slaven Belupo 2:1, Zagreb - Osijek 0:0, Varteks - Zadar 3:2, Kamen Ingrad - Rijeka 0:1, Inter - Marsonia 1:1

CANNES - Kazahstanac Aleksander Vinokourov pobjednik je sedme etape biciklističke utrke Pariz - Nica. Vinokourov je 185 kilometara dugu dionicu od Dignes-les-Bains do Cannesa prošao za 4 sata, 39 minuta i 12 sekundi. Drugi je bio Kim Kirchen iz Luksemburga, a treći Nijemac Jens Voigt. Hrvatski biciklist Vladimir Miholjević osvojio je 39. mjesto, a u ukupnom poretku zauzima 47. mjesto sa 16.57 minuta zaostatka za vodećim Nijemcem Jorgom Jakscheom.

LEON - Vodeći u svjetskom prvenstvu relija, Sebastien Loeb odustao je zbog kvara na motoru na reliju po Meksiku. Vozač Citroen Xsare morao je odustati u sedmom brzinskom ispitu. Francuz je tako izgubio priliku postati prvi relijaš koji je otvorio sezonu s tri pobjede. Loeb je slavio u Monte Carlu i Švedskoj. Odustajanjem Loeba vodstvo je preuzeo Estonac Markko Martin (Ford).

MUNCHEN - Nakon još jedne teške ozljede potkoljenice napadaču munchenskog Bayerna, Alexanderu Zickleru (30) upitan je nastavak karijere. Zickler se ozlijedio u petak za vrijeme trening utakmice, prve u kojoj je nastupio nakon dugotrajnog oporavka. "Moji problemi nikako da prestanu. Nakon još jedne ozljede zaista više nema smisla razmišljati o povratku na nogometne terene," kazao je Zickler, koji se nalazi u Bayernu od 1993. godine, međutim posljednje sezone obilježile su brojne ozljede. Imao je velikih problema s nožnim listom, gležnjem, te potkoljenicom.

FLENSBURG - U prvom polufinalnom susretu Lige prvaka rukometaši njemačkog Flensburg-Handewitta pobijedili su Magdeburg 30:20 (15:11). Prvi strijelac momčadi koja je u četvrtfinalu izbacila Zagreb, bio je Stryger sa 7 pogodaka. Christiansen i Lijewski su postigli po 5, dok je Klimovets pridodao 3 pogotka. U redovima Magdeburga najefikasniji su bili Abati (7), Sch?ne (4) i Tkazcyk (4). U drugom polufinalnom susretu u nedjelju će igrati Ciudad Real i Celje Pivovarna Laško.

BERLIN - Vratar engleskog nogometnog prvoligaša Arsenala, Jens Lehmann zamijenit će Olivera Kahna na vratima njemačke vrste u prijateljskom dvoboju protiv Belgije. "Kahn je i dalje naš prvi vratar, no želim iskušati Lehmanna," kazao je izbornik njemačke reprezentacije Rudi Voeller. Nakon posljednjih lošijih nastupa i nekoliko velikih pogrešaka Kahn se našao na udaru njemačke javnosti, međutim strateg "elfa" i dalje vjeruje vrataru munchenskog Bayerna. "Kahn je naš najbolji čuvar mreže i njegove zasluge su iznimne," dodao je Voeller.

(Hina) xdl ydl

Pročitajte više