Slavni trener o Giampaolu: On je sigurnija oklada od mene, ja sam bio nitko

Foto: EPA

ARRIGO Sacchi, jedan od najboljih trenera svih vremena koji je s Milanom osvojio prvenstvo i dvije Lige prvaka, u današnjem je izdanju La Gazzetta dello Sport izrazio podršku Giampaolu, sadašnjem treneru.

Milan je upisao vrlo slab start u sezonu te je pred Giampaolom nekoliko utakmica istine. Kiksa li u nekom od iduća tri ogleda, to bi mogao značiti i njegov kraj na klupi Rossonera. 

Sacchi smatra kako bi to bio loš potez za klub: "Ova ekipa je pokazala napredak koji obećava za budućnost. Maldini je usporedio početak ove sezone s onom mojom iz 1987., a tada smo bili prvaci. Nadam se da će i ovog puta biti tako. A Giampaolo je sigurnija oklada od mene. Trener je u trećoj, drugoj i prvoj ligi već godinama. U posljednje četiri godine sve njegove ekipe su postigle rezultat iznad očekivanja, a uz to su i igrale prekrasan nogomet". 

Dodao je i svoj stav o politici kluba: "Milan ne smije biti površan i nagao. Mora pokazati razumijevanje, baš kao što su Berlusconi i Galliani pokazali prema meni. Bio sam nitko, ali klub mi je vjerovao i slijedio je moje ideje, naročito u pogledu transfera. Giampaolo mora osjetiti podršku kluba, jedino tako može uspjeti". 

Pročitajte više