SLUŽBENO Arsenal prvi put u 22 godine dobio novog trenera

Foto: Getty images/Guliver Image

ARSENAL je prvi put nakon 22 godine dobio novog trenera. Unai Emery službeno je imenovan nasljednikom Arsenea Wengera, koji je nakon više od dva desetljeća odlučio napustiti klub.

Emery stiže u Premierligu nakon neuspješne gaže u PSG-u, s kojim nije uspio napraviti iskorak u Ligi prvaka. Ranijih godina radio je sjajan posao sa Sevillom s kojom je osvojio tri Europa lige.



Iako se dolazak 46-godišnjeg Španjolca u medijima najavljivao danima, izbor Emeryja mnoge je iznenadio jer su favoriti za Wengerova nasljednika bili nekadašnji igrači Topnika Mikel Arteta i Patrick Vieira. 

Još sinoć je na službenoj stranici Unaija Emeryja osvanula vijest o njegovom prelasku u Arsenal, a iako je brzo uklonjena, mediji su je zapazili i spremni dočekali današnju službenu objavu.

Englezi navode da je Emery potpisao ugovor na tri godine i 5 milijuna funti godišnje plaće.

"Arsenal je poznat diljem svijeta po svom atraktivnom stilu igre, mladim igračima i fantastičnom stadionu. Jako sam uzbuđen što sam dobio odgovornost povesti ga u novo poglavlje", rekao je Emery.

"Unai ima sjajan niz uspjeha tijekom čitave karijere, pod njegovim vodstvom razvijali su se neki od najboljih europskih mladih igrača, a njeguje uzbudljiv i progresivan stil igre koji je savršeno uklapa u filozofiju našeg kluba. Njegova radna etika, strastveni pristup i osjećaj za vrijednosti kako na terenu tako i izvan njega čine ga idealnom osobom da nas povede naprijed", objavio je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis.

"Radi se o dokazanom pobjedniku i uvjereni smo da se radi o pravoj osobi koja će nam donijeti trofeje", naglasio je vlasnik kluba Stan Kroenke.

 

 

 

 

 

Pročitajte više