Šok u Tel Avivu: Cedevita srušila prvaka Europe za prvu pobjedu u Euroligi

Foto: Screenshot/Euroleague.net

KOŠARKAŠI Cedevite porazili su aktualne europske prvake Maccabi u Tel Avivu sa 83:73 (26-22, 18-18, 24-17, 15-16). Prva je to pobjeda zagrebačkog kluba ove sezone u najjačem europskom klupskom natjecanju u 4. utakmici u skupini.

Cedevitu je do najveće pobjede u klupskoj povijesti nosio Roko Ukić sa 17 koševa i šest asistencija, Nemanja Gordić dodao 16 uz četiri skoka, Fran Pilepić 14 poena, Miro Bilan (8 skokova) i Mario Delaš (9 skokova) po deset koševa. Jeremy Pargo je sa 24 poena bio najbolji kod Maccabija, slijedio ga je Devin Smith sa 14.

Momčad Jasmina Repeše je od prve do posljednje minute odigrala sjajno. Nakon što je u prvoj trećini gubio i s deset koševa zaostatka (8:18), Maccabi je u drugoj dionici stigao do izjednačenja (26:26). Međutim, Cedevita je serijom 8-0 pobjegla na 34:26, a potom i do plus deset (37:27). Maccabi je smanjio na 36:37, no gosti su do poluvremena zadržali prednost od četiri koša viška (44:40). U trećoj četvrtini je Maccabi ponovo izjednačio (47:47, 49:49), ali su Repešini odabranici pobjegli na plus 11 (62:51). U posljednju dionicu Cedevita je ušla sa 11 koševa viška (68:57) i prednost je znalački sačuvala.  

Cedeviti je to bila prva pobjeda u skupini, dok Maccabi ima skor 2-2.

Repeša: Ovdje je Repeša gubio i 44 razlike, ali i pobjeđivao

"Slatko je dobiti europskog prvaka na njegovom terenu, posebno za jedan tim kao naš, ovako mlad, željan napretka i dokazivanja. To je bitno za samopouzdanje za ono što je pred njima. Odgovorili smo u momentima kad su se oni vraćali, taktički i energetski odigrali smo zaista dobro", rekao je nakon pobjede trener Cedevite Jasmin Repeša.


 
"Rekao sam da ne treba nikoga podcijenjivati, ali ni precijenjivati. To sam rekao i prije CSKA. Ovdje je Repeša gubio i 44 razlike, ali i dobivao s različitim protivnicima, nije mi prvi put. Privilegija je igrati ovakve utakmice", dodao je Repeša.

Trener Maccabija Guy Goodes nakon teškog poraza je rekao: "Nismo dobro počeli, a oni jesu, i zabili su 26 koševa u prvoj četvrtini. Nisu imali što izgubiti. Vrtjeli su loptu od ruke do ruke, lopta je prolazila. Idemo dalje, što drugo? Bili smo u ovakvim situacijama i prije, to je za nas test, za svakog od nas".

Pročitajte više