nba

Šokirao je NBA odlaskom u novi klub. Tamo je i u drugoj utakmici ušao u povijest

Foto: EPA

JAMES HARDEN je i u drugoj utakmici za novi klub ostvario pothvat za povijest NBA lige. Šokirao je odlaskom iz Houstona u Brooklyn, gdje pak oduševljava u prvim nastupima.

U debiju za Netse vodio je momčad do pobjede protiv Orlanda (112:115) s 32 koša, 14 asistencija i 12 skokova. Tako je postao prvi igrač otkako se igra NBA koji je u prvom nastupu za klub ostvario triple-double s 30 koševa, a bio je rekordan i protiv Milwaukeeja.

Za pobjedu 125:123 postigao je 34 koša (šut iz igre 13/25, za tricu 3/10), uz 12 asistencija i šest skokova. Harden je s Giannisom Antetokounmpom bio najbolji strijelac utakmice, a sam je bio najbolji dodavač. Ključno je bilo njegovo zadnje dodavanje na utakmici, kada je Kevina Duranta poslužio za tricu koja je donijela pobjedu Netsima.

Harden je postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je u prva dva nastupa za momčad imao više od 30 koševa i 10 asistencija.

Povijestan je i Hardenov samo košgeterski učinak. Sa spomenuta 34 koša postao je prvi igrač Netsa ikada koji je u prve dvije utakmice za klub postigao 30 koševa.

Harden se opet sjajno nadopunjavao s Durantom (30 koševa, devet skokova, šest asistencija, dvije blokade), jer njih dvojica postigli su 64 koša, više od pola poena Netsa. Veliki doprinos pobjedi dao je i DeAndre Jordan s po 12 koševa i skokova te dvije blokade.

Buckse je predvodio Giannis s 34 koša, 12 skokova i sedam asistencija. Istaknuo se i Khris Middleton s 25 koševa te po četiri skoka, asistencije i ukradene lopte.

Pročitajte više